ESK avrundade säsongen med dubbla förluster

Det blev dubbla förluster när Enköping avrundade säsongen med två hemmamatcher i helgen. Både mot Örnsköldsvik och Vännäs slutade matcherna med uddamålsförlust.

Säsongen i Hockeyettan är nu avverkad för Enköping, som får sälla sig till den grupp av lag som först av alla får ställa undan materialet.

Det stod klart redan innan helgens två matcher hemma i Bahcohallen, men oavsett vilket så ska dom ju spelas. Och det blev två nya förluster för ett ESK som därmed noterade hela tolv raka matcher utan seger under ordinarie tid.

På lördagen fick den fina publiksiffran på 395 personer se Örnsköldsvik ta en för deras del viktig seger med 4-3 och på söndagen var det tabelljumbon Vännäs som med ett sent mål bara 30 sekunder före slutsignalen kunde vinna med 5-4.

I tabellen hamnade Enköping därmed som åtta och med bara två poäng tillgodo på negativa kvalstrecket.

Faktum är att senaste matchen man tog tre poäng blev, nu med facit i handen, den matchen som kom att rädda kontraktet. För det var nämligen i bortamatchen mot Surahammar man senast vann i ordinarie tid och det är just Surahammar som slutade närmast under strecket.

Örnsköldsvik klarade alltså sig undan kval och det blir Surahammar som skickas till kvalserien ihop med Vännäs.

För Enköpings del börjar nu förberedelserna för nästa säsong. Men först behövs nog en rejäl analys av säsongen som varit, där man inledde med en förlustrad som inte går av för hackor, innan man i vårseriens upptakt drog till med en imponerande radda vinster, för att sedan klappa ihop och på nytt snickra ihop en smått imponerande rad förluster.

 


ESK Hockey – Örnsköldsviks HF 3-4 (1-3, 0-0, 2-1)
Skott: 38-27 (14-8, 12-14, 12-5)

ESK:s målskyttar:
Daniel Andersson, Robin Nilsson, Tim Friberg.

Publik:
394 personer

JM Bils pris till hemmalagets första målskytt:
Tim Friberg

 


ESK Hockey – Vännäs HC 4-5 (1-1, 2-1, 1-3)
Skott: 40-33 (18-12, 10-8, 12-13)

ESK:s målskyttar:
August Sandell 2, Tim Friberg, Lukas Hanze

Publik:
204 personer

JM Bils pris till hemmalagets första målskytt:
August Sandell