ESK värvar forward från Linden

Enköpings första nyförvärv inför säsongen 24/25 blir forwarden Alex Korpela, som man hämtar från numera till tvåan degraderade Eskilstuna Linden.

Samtidigt som Enköping, trots en knackig säsong, klarade nytt kontrakt i Hockeyettan så blev det till slut Eskilstuna Linden som, tillsammans med Segeltorp, degraderades från Hockeyettans Östra grupp och ned till tvåan.

Nu har Enköping hämtat in sitt första nyförvärv från just Linden – 22-årige Alex Korpela.

Forwarden har tidigare en halv säsong hos Köping förutom den nys avslutade säsongen med Linden i ettan. Dessförinnan var han en säsong i NAHL i USA efter att han spenderat juniortiden i Karlskrona, Södertälje och Djurgården.

Vem är då Alex Korpela?

— Ursprungligen från Järna, älskar spela hockey och har spelat sen jag var 4 år. Har nyss slutat på mitt jobb på en skola, ser ut att blir en byggfirma framöver.

Din styrka som hockeyspelare?

— Skulle nog vilja säga att jag bidrar med fart på isen. Jag vill kunna skapa saker framåt samtidigt som jag bidrar bakåt. Men framförallt är min styrka bra fart på isen. Och så vill jag alltid lagets bästa.

Din målsättning med kommande säsong i ESK?

— Först och främst att komma in bra i laget och få ut den hockey jag vet att jag kan spela. Då kommer det att gå bra!

Din höjdpunkt i hockeyn hittills, om du får välja själv?

— Då måste jag nog säga U16-tiden i Djurgården, det var en grymt roligt tid där vi kom fyra U16-SM och tog brons i TV-pucken. Spelade med killar som Alexander Holtz, William Eklund och Noah Östlund.

 

Se ESK Hockeys lagbygge 24/24 här >>