Kraftpaketet förlänger

Hemtrevligt i Skaraborg och Mariestad Bois kan i samarbete presentera ännu en förlängning. Det är den egna produkten och powerforwarden Carl-Johan Gustavsson som blir fjärde spelare in i lagbygget. Den välväxte 20-åringen tog stora kliv under säsongen och nu vill han ta ytterligare kliv i Mariestad Bois-dressen.

Carl-Johan Gustavsson, klar för en säsong till. Hur känns det?

Jäkligt roligt! Det är alltid surt när man åker ut, först mot Piteå i match 5 och nu Väsby i match 5. Och första tiden är man väldigt less. Men nu är jag jäkligt sugen på att fortsätta och när Calle (Carl Johansson, sportchef) hörde av sig så tidigt så var det bara roligt och en självklarhet att skriva på.

Vad säger du annars om din egen säsong?

Jag tycker jag gör en bra säsong. Jag tog kliv i det fysiska spelet och att alltid försöka kriga i varje byte, det är en sån spelare som jag vill vara.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Att bygga vidare och bli lite säkrare med pucken så jag kan hålla i pucken mer. Spelet utan puck tycker jag att jag gör bra, men det är spelet med puck som jag vill utveckla.

Om vi gör en kort analys om uttåget, vad saknades i år?

Det är en svår fråga, man funderade på vad som saknades direkt man åkt ut, men vi fick det inte riktigt att funka. Men alla kanske inte köpte sin roller så dynamiken inte funkade riktigt. Vi blandade i prestation väldigt mycket, vissa matcher spelade vi väldigt bra, andra var vi inte alls bra i. Just jämnheten fick vi inte riktigt till och det gjorde att det inte höll hela vägenl.

Var det grundspelet som saknades?

I första serien gjorde vi mycket mål framåt, där behövde vi inte försvara oss knappt, men sedan förlorade vi lite och då blev vi stressade istället för att falla tillbaka på grundspelet, och då låste det sig.

Du är spelare nummer fyra in i lagbygget så det är fortfarande tidigt, men har du någon uppfattning om hur lagbygget kommer bli?

Jag hoppas att så många som möjligt skriver på, sedan byts det ut några varje år, så är det, men jag litar på att Calle får till ett bra lag, de tre som skrivit under tidigare är riktigt bra spelare, så vi kommer ha ett riktigt bra lag kommande säsong.

Bois sportchef Carl Johansson om förlängningen:
”Carl-Johan var kanske den spelare som tog störst kliv i sin utveckling säsongen som var. Det ska bli oerhört spännande att följa Carl-Johan under säsongen. Han jobbar superhårt varjde dag och har en offensiv uppsida jag tror att vi bara kommer se mer och mer utav.” 

Av Krister Holm

Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.