Tobias Aronsson fortsätter i Bois!

Bois i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg har den stora glädjen att meddela att backen Tobias Aronsson blir klubben trogen. Tobias, som håller hög klass, går därmed in på sin sjätte säsong i klubben. 

Tobias Aronsson med ett nyskrivet Boiskontrakt, hur är känslan?

– Känslan är bra!

Hade du fler alternativ än Bois att välja på?

– Det är klart att det dyker upp lite intresse från andra klubbar, så är det efter varje säsong, det finns några klubbar som frågar.

Var det då ett svårt val?

– I slutändan var det inte det, tycker jag, helheten är så bra här. Jag trivs både utanför isen, i det civila, och i hallen och nu har det också blivit lite förändringar kring laget som jag tycker verkar intressanta, så det känns spännande.

Vad säger du om din säsong?

– Jag kan inte säga att jag var nöjd, jag hade hoppats få spela längre på säsongen, men det finns delar av mitt spel jag är nöjd med också, men jag och laget hade velat spela längre.

Du har ju gått från att vara en utpräglat offensiv back till en mer tvåvägsback, vad vill du utveckla till nästa?

– Det finns alltid saker att jobba med. Jag är bättre på att få stopp i spelet men vill bli ännu bättre, så det är en del. Sedan hade jag gärna fått göra fler mål, men jag har ju spelat med ”Blomman” (Anton Blomberg), så det har varit bättre att passa honom så nyper han dit den istället.

Hur har han varit att spela med, han skolades ju ändå om till back mitt under säsongen?

– Jag tycker vi hade en bra dialog från start och han är så smart så han löser positionsspelet. Sedan handlar det om att hitta kemin och det tycker jag vi gjorde mer och mer, så jag tycker inte det var svårt, ”Blomman” lärde sig ruskigt snabbt att spela back.

Hur förändrade det din roll, fick du spela mer defensivt, fick du vägleda honom på isen till exempel?

– Jag hade inget direktiv så att spela mer tillbakadraget, men visst kanske det blev lite mer, men annars handlar det om att läsa spelet. Jag kände ändå att jag kunde kliva på och att jag ändå hade täckning bakåt, det handlar ju om att centern hjälper till med, så inte mer defensivt ansvar så. Sedan kanske man varit med om lite mer situationer än han har som back som man kunde hjälpa honom i lite, men mest handlar det om att ha en dialog mellan varandra om hur man ska lösa situationer på bästa sätt.

Vad tillförde han tycker du?

– Jag tycker han är lugn med pucken nerifrån och hade väldigt fina passningar som man inte såg lika mycket av så länge han spelade forward. Sedan var han bra på att få stopp i spelet med.

Det blev en mer offensiv spelidé i och med att Ronny tog över som tränare, trivdes du bättre med det?

– Ja vi hade lite friare tyglar utan att det hämmade det defensiva spelet, så jag gillade det.

Kikar man på backsidan så är det tre backar som förlängt, en junior har lyfts upp och så är det tre nya in, så en till stora delar ny backbesättning. Vad är dina tankar om det?

– Det ska bli spännande med lite nya namn, jag har inte superkoll på alla, men det ska bli intressant. Jag har pratat med sportgruppen och det verkar vara bra killar som kommer in, så jag är positiv.

Vad går du in med för känsla inför kommande säsong?

– Lite som jag sa, det ska bli spännande, det är alltid intressant inför nya säsonger, men nu har Ronny haft oss ett år och satt spelet så nu hoppas jag att vi kan ta ytterligare kliv med spelsystemet plus med lite nya idéer från ”Linkan” (Linus Engqvist, ny asstränare), det ska bli spännande.

Vad tror du Linus Engqvist kan tillföra?

– Det ska bli kul att få tillbaka Linus in i omklädningsrummet, jag gillar honom som person och han är en kravställare, så det ska bli spännande med ”Linkan” tycker jag.

Vad tycker du talar för att det blir en längre säsong?

– Det handlar om att få ihop det. Vi har ett intressant lag än så länge, även om det saknas några namn ännu., men så här långt ser det intressant ut., Sedan får Ronny som sagt ett år till på sig att sätta sitt spel med, så får vi ihop det så ska det nog bli bra.

Hur tillbringar du sommaren nu då?

– Jag ska upp en sväng till familjen i veckan (i Umeå), så blir där ett tag, sedan är det inte så mycket mer planerat. Det blir väl en del fotbolls-EM och golf, jag har så inte så mycket mer inplanerat.

Och så hårdkörning i spåret?!

– Haha, ja det blir en del träning med, det blir det.

Sportgruppen om förlängningen med Tobias Aronsson:
”I Tobias får vi behålla en av ettans allra bästa tvåvägsbackar. Tobias Har allt och är en enormt viktig förlängning för oss. Det finns få som har den smartnessen som Tobias besitter både offensivt och defensivt. Kontraktet är skrivet på ett år.” 

Av Krister Holm