sön 26 jan Slut
Hockeylag SEG 3
Hockeylag HIF 2
sön 26 jan Slut
Hockeylag STR 4
Hockeylag WIN 5
sön 26 jan Slut
Hockeylag HAN 1
Hockeylag SHC 2
ons 29 jan 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HIF -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag STR -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag SEG -
lör 01 feb 18:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag ESK -
mån 03 feb 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag ESK -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag ESK -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag SEG -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag STR -
fre 07 feb 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag HAN -
fre 07 feb 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag SHC -
fre 07 feb 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag WIN -

Calle Johansson om sportchefsrollen, tränarstaben och laget

Igår stod det klart att Ronny Johansson går in i tränarstaben i a-laget och att Calle Johansson därmed tar över sportchefsrollen själv. Hemsidan ringde upp Calle för att höra lite kring hur han känner inför detta, hur han ser på tränarstaben och laget och vi pratade även lite om vad en sportchefsroll innebär

Kommer det bli några större förändringar för dig nu när du får ta hela sportchefsjobbet själv?

Egentligen inte, jag har ju varit sportchef tillsammans med Ronny i 3 år så allt är ganska inarbetat. Det kommer att fortsätta precis som vanligt. Man blir ju själv mot att tidigare ha varit två, det är den skillnaden som blir. Det kommer fortfarande att kännas otroligt stabilt att ha Ronny, Andreas Appelgren och Peter Isgren kring a-laget som man kan bolla med. Även klubbchef Jonny Odhner om det skulle brinna till med någonting. Det känns stabilt så jag räds inte uppgiften.

Det känns positivt alltså?

Absolut! Sedan är det givetvis tråkigt på ett sätt för det är kul att jobba två som jag och Ronny har gjort.

Hur känns lösningen på tränarsidan nu när det är klart med vilka tre det blir?

Jag ställde frågan till Ronny för ett bra tag sedan och han skulle fundera ett tag. Kolla över lite saker så att han fick ihop allt med jobb och därhemma så det skulle kunna fungera. När han var intresserad så tycker jag det var den bästa lösningen som vi kunde komma fram till. Han är otroligt kompetent vad gäller spelet, powerplay och hitta lösningar där. Han är bra med grabbarna, känner allihop riktigt väl. Han fungerar bra ihop med de andra tränarna framförallt. Peter (Isgren) och Andreas (Appelgren) tyckte också att det var en jättebra lösning.

Nu tänkte jag vi skulle prata lite sportchefsjobb och vad en sportchef gör. Ni gör ju mycket mer än värvar spelare, det är väl mycket runt som ska fixas också?

Det är att värva spelare givetvis men sedan också att fixa jobb och bostäder till dem. Se till att alla mår bra och att man har koll på alla i gruppen. Både ledare och spelare. Sedan har man ju juniorlagen också.

Uppföljnings och utvecklingssamtal också?

Ja det är egentligen som vilket yrke som helst där du har en personalgrupp. Man vill att alla ska må bra och att alla ska trivas. Under säsong så blir inte sportchefsjobbet så stort. Det klart att det kan dyka upp lite spelare och intressanta frågeställningar.

När man är sportchef i Hockeyettan så har man ett civilt yrke också. Så att åka omkring och scouta alla spelare går ju inte. Vart hämtar man in information och referenser på spelare?

Det gäller att bygga upp ett kontaktnät. Kanske gamla kompisar runt omkring till exempel. Det gäller att hitta information som man litar på när man inte kan se alla matcher och få se spelarna själv. Allt bygger på ett bra kontaktnät.

Nu säger jag ni för det är ju du och Ronny som satt ihop årets trupp. Ni har inte bara fokuserat på hockeykunskapen hos en spelare utan även haft en del andra kriterier som till exempel hur de fungerar i grupp och liknande.

Självklart, det är precis lika viktigt att de fungerar i gruppen som att de är bra hockeyspelare. Vi kan inte lägga ner ett ruttet äpple i skålen för då sprider det sig snabbt. Det är nästan viktigast att det är en bra person än att det är en bra hockeyspelare. Sedan ska det vara både och givetvis om man ska spela i Mariestad Bois.

Vad är roligast med jobbet då?

Det är att se att laget mår bra och att de presterar bra. Att alla är nöjda och glada. Det är kul när man har plockat hit ett nyförvärv som presterar och sådant också givetvis.

Vad har du att säga om årets trupp?

Jag tycker den ser jätteintressant ut. Vi har alla byggstenar, alltifrån ledarstaben ner till målvakt och allt däremellan. Jag tycker att det känns otroligt stabilt. Jättestabil backsida med både offensiva och defensiva kvaliteter. Vi har en forwardssida med spelare som kan jobba hårt och som kan göra riktigt mycket poäng. Många ledartyper i laget. En trupp som Andreas, Ronny och Peter ska kunna förvalta riktigt väl.

Ni har pratat om att ni vill ha in en spelare till i truppen, hur går det kring det?

Jag säger vi då för Ronny är ju med lite fortfarande givetvis. Vi håller ögon och öron öppna men ska vi ta in någon så ska det vara något riktigt spetsigt. Det ska vara någon där vi känner att det här kommer bli riktigt bra. Sedan om det händer nu i sommar, till hösten eller en bit in i senhösten det kan jag inte svara på. Det måste kännas helt rätt. Vi är jättenöjda med den trupp vi har i dagsläget och så får vi se vad som händer.

Det är med andra ord ingen aktiv panikjakt?

Absolut inte! Samtidigt så jobbar vi aktivt och letar men vi känner ingen stress eller panik över det om det inte skulle ros i hamn.

Jag hörde att Johan Frealdsson har slutar som ungdomsansvarig och går in som målvaktstränare i a-laget och att han även kommer stötta upp på junior och ungdomssidan.

Ja så är det. Jag vill också tillägga där kring tränarstaben att det givetvis är allihop. Även Rickard Blom och Johan Frealdsson och alla andra runt omkring laget såsom materialförvaltare med flera. Jag är jättenöjd med att vi har fått ihop hela den här staben. Tränarstaben består ju av fem stycken egentligen, Andreas Appelgren, Peter Isgren, Ronny Johansson, Rickard Blom och Johan Frealdsson.

Då tackar jag för samtalet!

Tack själv!

av Susanna Johansson