Wed 24 Feb Slut
Hockeylag THO 1
Hockeylag ÖST 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag FOR 5
Hockeylag ENK 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag BOR 6
Hockeylag HANV 1
Thu 25 Feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag PIT -

Drömstart och värvningsfest i Östersund

Östersund storsatsar för en lång vår.

Topplaget har plockat in sex nya spelare i truppen under hösten.

– Det är en speciell säsong med väldigt många spelare tillgängliga, säger tränaren Kjell-Åke Andersson till OP.

INTERVJU: Möt Elias Bjuhr – profil i ÖIK. 

Östersund har fått en drömstart på norra allettan, vann seriefinalen i lördags mot Hudiksvall (4–2) och leder serien efter fem matcher.

Senast veckan har ÖIK kryddat truppen med ytterligare två spelare – amerikanen Brett Boeing och finske Kasper Elo, som båda troligen kan debutera på onsdag – och totalt har topplaget nu värvat in sex nya spelare på bara drygt två månader.

– Det känns jättebra. Nu har vi en bred trupp som ska kunna klara av skador, säger tränaren Kjell-Åke Andersson till Östersundsposten.

Han berättar också att det, på grund av pandemin, såklart är lättare att förstärka laget.

Det är ett speciellt år, med ligor som tar paus eller som inte har börjat än. Väldigt många spelare är tillgängliga, det är en jättestor skillnad jämfört med tidigare år.

FAKTA: De här har ÖIK plockat in

  • Linus Rotbakken, b, 28

Presenterades 10 november. Spelade i Norge förra säsongen. Har gjort över 300 matcher i Hockeyallsvenskan. Har gjort 15 poäng på 15 matcher sedan ankomsten.

  • Jonas Emmerdahl, b, 28

Presenterades 22 november. Förra säsongen tillhörde han Fife Flyers i EIHL (England). Har mängder av rutin från HA, där han gjort över 350 matcher för Västerås och Björklöven. Har spelat tolv matcher för ÖIK, står noterad på fyra poäng. 

  • Lucas Sandström, f, 30

Presenterades 22 november. Flyttfågel som i fjol var i Sheffield i England och inledde hösten i Fagersta i divison två. Elva säsonger och över totalt 500 matcher i Hockeyallsvenskan. Elva poäng på tolv matcher för ÖIK nu.

  • Janne Kivilahti, f, 28

Presenterades 23 december. Finsk forward som hämtades in från seriekollegan Köping strax innan jul. Har spelat HA-hockey i både Oskarshamns och Karlskrona. Gjorde sitt första mål för ÖIK i lördags i seriefinalen mot Hudiksvall.

  • Brett Boeing, c, 26

Presenterades 20 januari. Amerikan som förra säsongen spelade i ECHL, där han gjorde 20 poäng på 40 matcher för Toledo Walleye. 

– Brett är en spännande spelare som vi tror snabbt kommer komma in i vårt spel. En obekväm spelare för motståndarna som gör jobbet över hela banan, är snabb på rören, spelar start-stopp och ger alltid allt i alla lägen, säger sportchefen Per Tagesson till hemsidan. 

Brett Boeing kan debutera på onsdag mot Teg.

  • Kasper Elo, f/c, 26

Presenterades 22 januari. Kommer från finska andraligan, senast var han i RoKi. Gjorde fina 46 poäng på 50 matcher för den klubben förra säsongen och hann i höst med tio poäng på åtta matcher innan flytten till Sverige. 

– Med Kasper får vi in ytterligare offensiv kraft. Han är stor och har bra räckvidd, en väldigt fin teknik och är bra på att hitta öppna medspelare, säger Tagesson. 

Elo kan debutera på onsdag mot Teg.

HUDIKSVALL-ÖSTERSUND 2–4 – se målen här!