Övertygande seger för Hudik Hockey

Hudik Hockey befäste sin serieledning i ATG AllEttan Östra genom att på söndagen besegra Huddinge hemma i Holmen Center med klara 5–1 (1–0, 3–1, 1–0).

Fotograf: FlyWoodStudio.

– Ett bra avslut på en grym vecka av oss, sa HHC-tränaren Dennis Hall, som då räknade in även bortasegrarna mot Visby/Roma och Hanviken tidigare.

Efter två klara hemmasegrar i inledningen mot Vallentuna och Segeltorp så väntade nog många att HHC skulle få bekänna färg när man tog emot Huddinge, ett lag som alltid tillhör tabelltoppen och bjuder på jämna matcher. Visst bekände HHC färg när man svarade för säsongens så här långt bästa 60 minuter.

– Vi gör en bra första period även om vi kände att de fick komma med lite för mycket fart genom mittzon, men det korrigerade vi till i den andra perioden, sa Hall.

I en spelmässigt relativt jämn första period noterades ett mål, och det var hemmalaget som stod för det. #7 Algot Landin fick pucken på offensiv blå och han höll i och letade skottläge. När han väl sköt hade #24 Axel Levander tagit plats framför Albin Andersson i Huddinges mål, och Levander styrde elegant in Landins skott till hemmaledning efter 12.48.

Även om HHC rättade till sitt försvar av mittzon i den andra perioden kunde man inte hindra Huddinge från att kvittera, och det målet kom redan efter 26 sekunder. Målskytt var backen Kim Lennhammer som fick ladda allt han kunde och #25 Andreas Bosson i hemmamålet hann inte reagera i tid för att förhindra 1–1.

Nu blev gästernas resultatmässiga intåg i matchen kortvarigt, för efter 2.48 var HHC återigen i ledningen då nyförvärvet från AIK, #52 Fredric Jansson gjorde sitt första seriemål för sitt nya lag, och när #70 Henrik Olsén mycket snyggt drog in 3–1 på volley började de 624 åskådarna i ishallen ana vart det hela var på väg.

Det lutade än mer åt en ny hemmaseger när Axel Levander gjorde sitt andra mål för kvällen när han tryckte in 4–1 efter pass från #77 William Ingberg Nilsson efter 18.44.

Trots att Huddinge är det lag som bjudit på bäst motstånd i Holmen Center så här långt var man aldrig i närheten av att ta poäng, speciellt inte sedan Jonathan Wilund tappat pucken i egen zon och lämnat tre(!) hemmaspelare fria med Albin Andersson. Huddingemålvakten var givetvis chanslös när #12 Christoffer Jansson och #29 Jesper Wiberg samspelade och den sistnämnde gjorde matchens sista mål.

– Vi gick väl ner oss lite grann i den tredje perioden när vi började spela på lite för små marginaler, men totalt sett gör vi ändå en stabil insats över 60 minuter där vi är klart bättre än Huddinge, sa Hall.

– Det var ett styrkebesked att avsluta den här tuffa matchveckan med ännu en trepoängare. Nu vilar vi på måndag och sedan är det bara att ladda för en ny härlig utmaning när Väsby kommer på besök på torsdag.

Lite smolk i glädjebägaren var att Algot Landin lämnade isen i den andra perioden med det som tycktes vara en knäskada.

Skribent: Christer Stridh