Jesper Kemi och Jonathan Rodensjö sadlar om

Väsby Hockey har den stora glädjen att meddela att två av våra före detta A-lagsspelare, Jesper Kemi, 30, och Jonathan Rodensjö, 24, nu sadlar om till att bli tränare inom organisation.

Jesper Kemi, som gjorde nio raka säsonger i Väsbytröjan, är ny assisterande tränare i A-laget. Sista säsongen Jesper spelade var under sejouren i Hockeyallsvenskan 2020/21.

– Det känns riktigt roligt och spännande, säger han och fortsätter:

– Tanken är att jag ska komma in och komplettera ledarstaben med mina erfarenheter från en ganska så färsk spelarkarriär, där jag själv som spelare la mycket stolthet i defensiven och boxplay.

Jesper, som nyligen fyllde 30 år, berättar att han blev smickrad över att bli tillfrågad.

– Efter några samtal och möte med Jussi, och med det laget som Tom bygger, så var magkänslan att: Det här vill jag vara med på.

– Att få göra ett första år som tränare med en kollega som har den långa erfarenheten känns som en perfekt lösning, säger Jesper Kemi.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om att Jesper tar klivet in i båset:

– Jesper kommer med sin erfarenhet och goda “hockeyöga” tillföra mycket i A-lagsverksamheten. Han är en väldigt omtyckt individ i Väsby, och det känns fantastiskt bra att han nu tackat ja till att involvera sig inom klubben.

 

Jonathan Rodensjö. Foto: Mikael Einarsson

Jonathan Rodensjö, som så sent som den precis avslutade säsongen spelade i A-laget, kommer bli ny huvudtränare för föreningens J18-lag. Han var bland annat en av hjältarna som lyckades vinna hela Hockeyettan med Väsby 2019/20, något som senare resulterade i ett avancemang till Hockeyallsvenskan.

Tom Tärnström om att Jonathan nu sadlar om:

– Jonathan har en gedigen hockeybakgrund, med spel på högsta juniornivåerna samt även erfarenhet av spel i SHL, CHL och Hockeyallsvenskan. Han var också en väldigt omtyckt person i laget och en allmänt hockeysmart person. Jag är helt säker att Jonathan kommer förmedla sina kunskaper och utbilda våra juniorer på bästa sätt, säger sportchefen och fortsätter:

– Sammantaget känns det fantastiskt kul att två före detta A-lagsspelare sadlar om till ledarroller. Det betyder mycket för vår identitet att få in personer som kan verksamheten och är goda representanter för vad vi vill göra och vad vi vill stå för inom Väsby Hockey.

Vid pennan: 

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson