Intervju med Nicklas Nousiainen: ”Jag vill ta nästa kliv i min karriär och Väsby kändes som rätt plats för det”

Ett av Väsbys förvärv inför säsongen är den tjugofyraåriga centern, Nicklas Nousiainen. En fartfylld spelare som även kan betraktas som en tvåvägscenter. Men vem är egentligen Nicklas utanför isen och hur ser han på att komma till Väsby? Det och en del annat får ni veta i intervjun här nedan.

Hej Nicklas! Varmt välkommen till Vilda Väsby. Vad var det som gjorde att du valde att komma och spela för oss?

– Tack så mycket! Jag vill ta nästa kliv i min karriär och Väsby kändes som rätt plats för det. Jag har även haft Jussi som tränare sedan innan i Tranås så det kändes bra.

Du mötte oss vid hela fem tillfällen den gångna säsongen, när du spelade för Hanviken. Hur var det att spela mot oss och vad tyckte du kännetecknade oss på isen?

– Det var kul att möta Väsby. Våra möten var ganska fysiska, och jag tyckte att Väsby kännetecknades som ett spelskickligt lag med offensiv spets.

Du har din fostran i Finland och har nu spelat två säsonger i Sverige. Vad tycker du skiljer hockeyn åt mellan de två länderna?

– Matcherna i Sverige har mer fart och ”stop and go”, medan i Finland är det kanske mer burskydd och trap-spel. Jag tycker den svenska hockeyn passar mig bra.

Vad känner du annars till om Väsby som förening?

– Det jag vet är att Väsby är en förening som har höga ambitioner att ta kliv tillbaka till Hockeyallsvenskan, och det är kul att vara med på den resan! Man skall inte heller glömma att lyfta upp supportrarna som håller hus i Renew Arena.

Berätta annars lite om dig själv. Vem är Nicklas utanför isen och hur skulle du främst vilja beskriva dig som hockeyspelare?

– Utanför isen är jag en ganska lugn och positiv person. Jag har bott i Sverige i två år, och nu bor jag i Bromma med min sambo. Jag studerar Sport Management vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. På isen skulle beskriva mig som en tvåvägscenter med hög fart.

Vad anser du dig ha för styrkor på isen och vad behöver du utveckla dig än vidare på för att ta nästa kliv i ditt spelande?

– Mina styrkor är att jag är pålitlig i alla delar av banan, och i vilken situation som helst. För att ta nästa kliv behöver jag utveckla det offensiva spelet.

Vad har du nu för förväntningar inför säsongen i Väsby?

– Jag vill fortsätta den positiva utvecklingen som jag haft den senaste säsongen, och som lag gå hela vägen upp! Hoppas även på att en finsk i truppen kan locka Väsbybor med finsk bakgrund till ishallen.

Slutligen, Nicklas: Hur ser dina sommarplaner ut, och hur kommer du samtidigt att försöka lägga upp din egen träning under den?

– Det blir en hel del golf, en visit till Finland till mina föräldrar och en vecka nere i Spanien med min sambo. Brukar träna på morgonen så efter det har man hela dagen att spendera.

Vid pennan:

Krister Holmgren

Foto: Leif Hellerin