Intervju med Christian Hägg ”Om vi kommer till en avgörande match så spelar det verkligen ingen roll vem som sätter dit den avgörande pucken. Huvudsaken är att vi vinner som lag”

Christian Hägg är ingen duvunge inom hockeyn. Han är fostrad i Gimo, precis som vårt backförvärv, Daniel Carlqvist. Hans karriär startade med pojklandskamper. Sedan blev han känd under junioråren då han sprutade in poäng med såväl Djurgården som Västerås. Som senior har det blivit tio säsonger i Hockeyettan och två fulla säsonger i Hockeyallsvenskan. Den senaste säsongen kröntes dessutom med ett avancemang till Hockeyallsvenskan med Östersund dit Christian kom lagom till vårsäsongen. Men vem är egentligen Christian Hägg och vad tar han med sig från den så otroliga gångna säsongen då han vad med om den härlig kvalframgången med ÖIK? Det och en del annat kan ni läsa i intervjun enligt nedan.

Hej Christian! Varmt välkommen till Vilda Väsby. Vad var det som gjorde att du valde att komma till oss?

-Tack så mycket! Det var flera olika anledningar. Men den främsta skulle jag säga är att jag tycker det ser ut som ett väldigt slagkraftigt lag som ska ligga i toppen.

Du har mött Väsby vid ett antal tillfällen. Såväl i Hockeyallsvenskan som i Hockeyettan. Har du något minne från något utav dessa möten som du kommer ihåg lite mer än andra?

-Jag vet inte om jag har något speciellt minne, mer än att det alltid brukar vara tuffa matcher.

Hur har det annars varit att möta Väsby och tycker du har kännetecknat oss ute på isen?

-Som jag sa tidigare så brukar det alltid vara tufft, men Väsby brukar alltid kombinera det med mycket ”skills”. Vilket jag hoppas vi ska kunna bjuda på även denna säsong.

Du har likt Väsbys senaste förvärv, Axel Olsson, nyligen varit med om en fantastisk säsong som kröntes med att ta klivet upp till Hockeyallsvenskan. Vilka erfarenheter har den säsongen givit dig som du kan ta med dig till oss?

-Att det är oerhört små marginaler när allt väl ska avgöras. Men det viktigaste för att vi ska kunna göra samma resa är att få ihop gruppen så att alla verkligen sliter och unnar varandra framgång. För jag kan lova att om vi kommer till en avgörande match så spelar det verkligen ingen roll vem som sätter dit den avgörande pucken. Huvudsaken är att vi vinner som lag.

Vad känner du annars till om Väsby som förening?

-Jag har ju hört under mina två säsonger med ”Liljen” och Calle är att det är en välskött förening om vill utvecklas.

Berätta annars lite om dig själv. Vem är Christian utanför isen och hur skulle du främst vilja beskriva dig som hockeyspelare?

-Jag skulle säga att jag är en lugn person, gillar att spendera tid med familj och vänner. Som hockeyspelare så är jag inte lika lugn. Men det tror jag i grund och botten handlar om att jag alltid vill vinna.

Vad anser du dig ha för styrkor på isen och på vilket område finns det fortfarande förbättringspotential?

-Styrkorna skulle jag säga är mitt spelsinne och skott. Dock skulle jag behöva utnyttja det mer. Så där har vi väl förbättringspotential.

Vad har du nu för förväntningar inför säsongen i Väsby?

-Mina förväntningar är höga, det gäller att få ihop en bra grupp och grundspel under hösten. För att sen kunna finslipa på det ju längre säsongen lider. Så att vi förhoppningsvis spelar vår bästa hockey när det ska avgöras i vår.

Slutligen Christian, hur ser dina sommarplaner ut och hur kommer du samtidigt att försöka lägga upp din egen träning under den?

-Min sommar blir rätt lugn. Ska spendera mycket tid med sambon, men ska även försöka få in ett gäng golfrundor. Träningen kör jag som alltid med min bror och våran tränare som vi har haft de senaste 7-8 åren. Ju äldre man blir så tycker jag fysen bara blir roligare och roligare. Så även hockeyn.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Maria Paulsson