Hudik vann toppmötet igen

Med sex poäng i helgens två hemmamatcher och en riktig jobbarseger mot toppkonkurrenten Boden har Hudik Hockey på nytt slagit in på vinnarspåret. Söndagens match i Holmen Center med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) mot Boden visade med eftertryck att det finns en högre växel att lägga in när alla plockar fram det hårda jobbet, disciplinen och motivationen.

Bilden: Fart och flykt i toppmötet mellan Hudik och Boden. Adam Byström Johanssons skott smiter utanför. Foto: Lars Sundin.

Det var helt enkelt en riktigt bra Hockeyettan-match som de 662 åskådarna fick vara med om och det ska i ärlighetens namn också understrykas att Boden hade del i det och inte vek ner sig efter Hudiks 2-0-mål i den tredje perioden. Istället jobbade gästerna sig fram till ett reduceringsmål och tog sedan chansen i de sista spelminuterna att också gå för en kvittering med spel utan målvakt.

Här osade det också hett några gånger framför #25 Andreas Bosson som verkligen tog en skön revansch på sig själv och nu i hög grad bidrog till HHC:s seger.

– Det var riktigt skönt att vinna den här matchen. I dag jobbade alla i samma båt. Nu var vi där vi vill vara och jag tycker att vi var solida i 60 minuter, tyckte HHC:s lagkapten #23 Adam Byström Johansson, som själv var inblandad i det viktiga 2-0-målet genom att jobba fram pucken till #16 Samuel Eriksson som tryckte in pucken bakom Bodens målvakt Jacob Carlsson.

Det har andats en del tveksamheter kring HHC:s spel under några matcher, men den här gången handlade det om både hjärta och smärta för att ta initiativet i matchen.

– Vi vet vad vi kan och det var skönt att vi fick visa det. Idag bidrog verkligen alla till segern med hårt jobb rakt igenom hela matchen, menade Adam Byström Johansson.

HHC har hamnat i svåra underlägen i några matcher, men den här gången tog man direkt hand om taktpinnen. Nu slutade den första perioden ändå mållös, men det berodde mer på ett starkt spel från båda målvakterna än bristen på målchanser. Lagen hade också vardera två powerplay utan att få till ett målgivande avslut.

I den andra perioden fick HHC tidigt två numerära överlägen utan att hitta rätt, men det kom ändå ett viktigt första mål från HHC när #29 Jesper Wiberg efter ett hårt HHC-tryck mot Bodens målvakt kunde trycka in 1-0 (34.14) efter starkt förarbete av #12 Christoffer Jansson och #27 Alexander Bjurström.

Då hade hemmalaget haft två numerära överlägen, men inte lyckats få till ett mål, och det börjar nu bli ett litet spöke som HHC måste ta tag i när det drar ihop sig i Allettan så småningom.

Tredje perioden blev riktigt dramatisk och det var ett riktigt jobbarmål som #16 Samuel Eriksson fick trycka in med god assist av #23 Adam Byström Johansson och #9 Marcus Björk. HHC naglade länge fast Boden i sin egen zon och kunde till slut också få betalt för sitt hårda jobb och sin energiska insats.

Trots tvåmålsunderläget gav Boden inte upp utan fortsatte jakten på att på nytt ta sig in i matchen. Och chansen kom sedan Kevin Arvidsson utnyttjade en hård offensiv press och prickade in 2-1 (50.38). Då fanns det fortfarande en halv period att jobba på. HHC hade också sina chanser när Boden gick framåt med allt och alla och det var flera gånger läge för ytterligare ett HHC-mål.

Men det var slut med målskyttet för den här gången och nu har HHC vunnit båda mötena med Boden, som visserligen håller serieledningen tre poäng före HHC, men med två matcher mer spelade.

Skribent: Lars Gösta Larsson.