Hudik kvar i slagläge i toppen

Hudik Hockey kör vidare på vinnarspåret i norra Hockeyettan och behåller sitt slagläge i toppen av tabellen, tre poäng bakom Boden men med två matcher tillgodo och tillsammans med Piteå har nu den trion ryckt iväg från de övriga i tabellen.

Bilden: Henrik Olsén blev tremålsskytt mot Vännäs. Här prickar han in 3-0 till HHC. Foto: Lars Sundin.

Hemmamatchen mot Vännäs blev lite av en dag på jobbet för HHC-spelarna som kom rejält laddade den här gången och direkt från första nedsläpp visade vem som bestämde där ute på isen.

Nu ramlade också puckarna in med jämna mellanrum fram till 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) i en match där Henrik Olsén blev matchens lirare alla kategorier med tre mål och mängder av hockeygodis och med en klubba som ibland verkar kunna öppna även låsta dörrar.

– Vi gjorde en rejäl match och nu släppte vi inte till någonting bakåt i början som vi har gjort några gånger den här säsongen, tyckte HHC:s tremålsskytt som annars mest berömde försvarsspelet, det uppoffrande och täta spelet i boxplay och #25 Andreas Bosson som höll nollan och som till en början nästan inte fick några skott emot sig, men som i slutet av den andra och i början av tredje perioden fick jobba rejält när HHC bland annat drog på sig två utvisningar i samma situation och Vännäs fick spela fem mot tre i två minuter utan att lyckas spräcka Bossons nolla.

– Ja, Bosson var riktigt tät den här gången. Vännäs gick snabbt på kontring när de fick chansen, men vi släppte inte igenom mycket den här gången, menade Henrik Olsén.

Skottstatistiken 46-17 talar sitt tydliga språk i det avseendet i en match där Vännäs bara hade sammanlagt nio skott på mål i de två första perioderna, men sedan faktiskt vann tredje periodens skottstatistik – men aldrig ens var i närheten av att ta poäng av HHC.

Och framåt blev det också utdelning för hemmalaget som med sin heta forechecking stundtals naglade fast Vännäs i deras försvarszon i långa spelsekvenser.

– Men vi får nog inte dra på oss så många utvisningar mot bättre lag, menade Henrik Olsén som nu mest ser fram emot att Allettan ska börja. Resten av grundserien är mer eller mindre en transportsträcka för de bästa lagen i den här serien.

HHC fick vänta länge på sitt ledningsmål, men fick ändå med sig 1-0 (19.53) från den första perioden när Olsén elegant styrde in passningen från Eckmyhl och där också Samuel Eriksson fick assistpoäng – och det skulle komma flera.

Även 2-0 (26.41) kom från Henrik Olsén i den andra perioden efter en läcker frispelning från Alexander Popovic och när sedan HHC också fick utdelning i powerplay med 3-0 (35.51) på ett direktskott av Jesper Wiberg (ass. Samuel Eriksson och William Eckmyhl) kändes det som avgjort för den här gången.

Det skulle ändå komma ytterligare två hemmamål även i den tredje perioden där HHC fick jobba lite hårdare för att freda sig. 4-0 (55.51) gjorde Alexander Bjurström som var snabbast med klubban i en situation som egentligen var över framför Vännäs mål. Förarbetet stod Jesper Wiberg och Alexander Popovic för.

Målskyttet avslutades sedan med 5-0 (58.25) av Henrik Olsén med assist från Samuel Eriksson och Gustav Nielsen.

– Det händer ju att jag gör tre mål i någon match varje år, men det här var första gången den här säsongen, konstaterade kvällens tremålsskytt som nu är uppe i 11 fullträffar så här långt.

Skribent: Lars Gösta Larsson.