Juniorkollen: J20 har växlat upp

HHC:s J20-lag har verkligen växlat upp den senaste tiden, en tid som har inneburit sex segrar på de sju senaste matcherna. Den enda plumpen kom i en förlust efter straffar mot Malung.

J18 kör på samma växel som man haft sedan serien började, det vill säga, den vinnande växeln. Laget har fortfarande inte tappat någon poäng.

Varannan vecka gör Christer Stridh nedslag i vår juniorverksamhet – Framtidens HHC:are – där han skriver om det som har varit och det som komma skall. Stort TACK till våra partners Holmen IggesundHSP GripenMaxi ICA Stormarknad & Din Bil Hudiksvall som möjliggör vår satsning på Framtidens HHC:are!

J20
Sedan förra kollen har laget hunnit med att besegra Borlänge med 5–4, Valbo med 4–2, och i lördags kom en ny trepoängare då Viking slogs tillbaka med 5–4. Man har också förlorat efter straffar mot Malung, 3–4. Dessa resultat har fört upp laget till en fjärde plats i tabellen, en plats ovanför slutspelsstrecket.

– Vi har börjat lära oss vad vi behöver göra för att vinna hockeymatcher. Vi är mer ödmjuka och jobbar hårt, men det är en jämn serie med små marginaler och det kan svänga fort, säger tränaren Johannes Westring.

– Men helt klart är vi på rätt väg.

I den senaste matchen, den mot tabelljumbon Viking, var man på väg mot en till synes säker seger då man ledde med 4–1 i den tredje perioden. Men då blixtrade Hagforslaget till och via tre mål inom loppet av 1.36 hade man gått i kapp till 4–4.

Då klev Olle Jonsson fram och räddade segern med sitt 5–4-mål.

– Vi gör ingen briljant match men är numret större. Sedan höjer dom sig lite i tredje perioden och vi är inte riktigt vakna. Mer än så skiljer det inte, men det är ändå starkt att komma tillbaka och vinna matchen, säger Westring.

Nu har man tre matcher kvar innan det blir juluppehåll. På tisdag möter man Strömsbro på hemmais och kommande helg har man match på bortaplan mot seriesuveränen BIK Karlskoga och höstspelet avslutas med hemmamatch mot tabelltrean Grums.

J18
J18 tog på söndagen sin nionde raka seger när man besegrade Hofors på bortaplan med 3–2. Innan dess blev det seger i hälsingederbyt borta mot kombinationslaget Bollnäs/Söderhamn/Ljusne med 6–4 och seger även mot Strömsbro 2 med 6–1.

– Det blir olika typer av matcher. Strömsbro har ett väldigt ungt lag, ett lag som det är svårt för oss att spela det spel vi vill och då gäller det att ha rätt inställning, säger tränaren Nils Strandman.

Tuffast hade man i söndags mot Hofors där man gick ut till den tredje perioden i ledning med 3–1. Hofors reducerade med dryga fyra minuter kvar, men närmare kom man inte trots press mot slutet.

– Hofors är ett fysiskt starkt lag, men jag tycker att vi har bra kontroll på matchen ändå även om det blev lite spänning på slutet, säger Strandman.

Till helgen ställs man mot Skutskär på hemmais, ett möte som blir en ren seriefinal, och innan det är dags för lite julvila ska man också hinna med en bortamatch mot GGIK/Valbo 2.

– Vi tror på det vi gör och vi rullar på med 20 man i matcherna. Nu har vi fått en favoritstämpel på oss och då vill ju alla lag också slå oss. Det ska bli kul att möta Skutskär till helgen, säger Strandman.

Skribent: Christer Stridh.