Seger i årets sista match

Det var bäddat för hockeyfest på Smedjehov under fredagskvällen då IF Troja/Ljungby gästade Dalen i hemmapremiären i Allettan.

En relativt jämn förstaperiod lagen emellan med där gästerna kanske var aningen hetare och det var också Troja som tog ledningen i matchen efter en turligt studs på en Dalen-back. Kalle Holm sköt dock i powerplay in kvitteringen och perioden slutade i likaläge.

Dalen tog tillbaka taktpinnen i den andra perioden och sköt hela tre mål det första kom från Felix Lidgren följt av Kristian Røykås Marthinsen och Alex Ek. Och hemmalaget satte sig själva i en guldsits inför den tredje perioden där

Felix Lidgren, som under juluppehållet var utlånad till sin forna klubb Östersund, där han stod för en assist i hans allsvenska premiär, satte spiken i kistan och punkterade matchen till 5-2.

– Jag har ju själv spelat i Troja-Ljungby så det var ju lite extra skönt att knäppa dem på näsan, säger han till Jönköpings-Posten.se efter matchen.

MATCHFAKTA:

HC Dalen–Troja-Ljungby 5–2 (1–1, 3–0, 1–1)

Första perioden: 0–1 (10.36) Dennis Fröland (Henrik Rommel, Calle Ehrnberg) spel fem mot fyra, 1–1 (12.20) Kalle Holm (Anton Johannesson, Alex Ek) spel fem mot fyra,

Andra perioden: 2–1 (1.35) Felix Lidgren (Hugo Fransson, Andreas Røykås Marthinsen), 3–1 (2.42) Kristian Røykås Marthinsen (Gustav Salmi-Lilja, Colton Kalezic), 4–1 (8.18) Alex Ek (Anton Johannesson, Kalle Holm) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (14.57) Emil Ekholm (Christian Lindberg), 5–2 (16.19) Felix Lidgren (Kalle Holm, Anton Johannesson) spel fem mot fyra,

Skott: 24–38 (11–15, 9–8, 4–15)

Utv, Dalen: 5×2. Troja: 7×2.

Domare: Mikael Eriksson.