Nu har det lossnat på allvar för #10!

Ett mål i derbyt följdes upp av två nya igår mot serieledande Dalen och därmed så bidrog #10 Gustav Lindberg starkt till den fina 3-2-segern. Och hans andrakedja gick verkligen i bräschen för Bois viktoria, med ett piggt och fartfyllt anfallsspel som gav Dalen ordentlig huvudvärk.  

Gustav Lindberg: Vilken match ni gör!

– Ja det var skönt att slå Dalen borta, vi har haft lite svårt mot dom tidigare.

Vad tycker du att ni gör bra idag?

– Vi får bra utdelning av vår press, presspelet, vinner mycket puckar där och kan skapa därifrån. Sedan blir det tajt på slutet ändå till slut, men vi grejar att hålla undan ändå till slut.

Jag tyckte ni ägde matchen i 50 minuter, håller du med?

– Ja det håller jag med om, men sista tio så blir det psykologiskt, när man släpper in ett på slutet, men det var skönt att vi kunde reda ut det.

Något Ronny påpekat att han ville se bättre uppspel, och de satt verkligen bra idag!

– Ja det blir mycket lättare när vi kan komma samlat, vi blir svårare att försvara mot.

Och själv gjorde du två mål, du har verkligen fått det att lossna!

– Ja det har inte blivit så många mål hittills, men vi har fått bra stäm i kedjan, det är två bra spelare jag får spela med, så då är det bara att hänga dit dom.

Du har fått byta omgivning mycket under säsongen, har Ronny hittat rätt omgivning till dig nu?

– Ja jag har spelat med alla som lämnat, men det känns skönt att få bygga på något, och inte byta så mycket. Vi är rätt lika i spelet, vi är inte de största killarna, men vi är starka på puck alla och gillar att få snurr i anfallszonen.

Så du tycker ni har bra kemi?

– Den har varit bra, sedan har vi inte spelat så jättemycket tillsammans ännu, så det finns att bygga på. Men vi har haft bra stäm och vi lär känna varandra mer och mer.

Nu vann ni mot serieledarna, ser du det som ett styrkebesked?

– Ja vi känner att vi kan slå alla lag, så det var skönt att få visa det. Skönt också att haka på i toppen, det var många lag på samma poäng och vi vill haka på i toppen.

Och hur är din egen form?

– Jag tycker den blir bättre och bättre.