Ny ”dubbelhelg” väntar Hudik

Efter den starka och sköna bortasegern mot Väsby är nu Hudik Hockey inne i en period med spel både lördag och söndag fyra helger i rad.

Bildtext: Lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson mot Boden i grundserien. Fotograf: Lars Sundin.

Dessutom ligger också en onsdagsmatch mot Sundsvall borta inför den fjärde ”dubbelhelgen”.

Det handlar om ett tufft spelprogram där pusslet läggs med stor hänsyn till resavstånden och för att lagen ska kunna klara två matcher på en resa. Något som blivit lite av ett signum för den norra Allettan där det inte är ovanligt med 100-milaresor.

För Hudiks del väntar nu en ”dubbelhelg” hemma när först Nyköping (lördag 16.00) och sedan Hanviken (söndag 16.00) gästar Holmen Center.

Efter den tunga starten med tre raka förluster stod Hudik bara några sekunder ifrån en fjärde 0-poängare med tvåmålsunderläge fram till 31 sekunder från slutsignalen i Lindesberg. Då kom 3-1 och sedan också 3-3 när det återstod 5 sekunder av matchen.

– Vi vek inte ner oss utan visade istället vilken härlig grupp vi är och det var förstås viktiga poäng vi tog i straffavgörandet, konstaterar HHC:s lagkapten #23 Adam Byström Johansson.

– Sedan gick vi ju ut som ett helt annat lag mot Väsby där jag tycker att vi kontrollerade matchen från början till slut, så där ser man vad lite självförtroende kan betyda när det lossnar. Det är klart att det är betydligt roligare att gå till jobbet efter en sådan match, menar han.

Som läget är nu i tabellen så är det långt fram till topplatserna för Hudik, 10 poäng bakom Boden och 7 poäng fram till Piteå och Väsby.

– Men vi har inte ändrat vår målsättning. Det gäller att ta en match i sänder och försöka klättra uppåt i tabellen så långt det går. Vi vet vad vi kan och det ska vi försöka plocka fram nu. Men vi kan inte börja tänka 3-4 matcher framåt. Vi måste fokusera på en match i taget och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Adam Byström Johansson.

Att det nu blir spel både lördag och söndag under fyra helger är ingenting som bekymrar HHC:s lagkapten.

– De flesta är ju vana vid det från juniortiden och dessutom är vi tränade för att klara det. Det gäller att hitta vila och sedan är det bara att ge sig på det igen, säger han.

– Vi har ju också en bred trupp och kan gå på med alla formationerna, vilket också gör att belastningen blir mindre. Jag tycker att vi har bra ruljangs på lagdelarna nu, konstaterar Adam.

Nyköping och Hanviken den här helgen. Boden och Kiruna nästa helg. Fyra raka matcher på hemmaplan. Där har ni den närmaste framtiden för ett poängjagande Hudik.

* HÄR bokar du din favoritplats till helgens matcher i Holmen Center.

* Första 500 i publiken på lördag får karamellpåse av matchvärden Fagerströms Karamellfabrik.

* Båda dagarna kommer utvalda spelare att skriva autografer på idolkort i entrén strax efter matchens slut.

Skribent: Lars Gösta Larsson.