Ronny inför Tranås

Bois gjorde en kanonmatch senast mot spöket och serieledarna Dalen, då man mer eller mindre körde över dom i 50 minuter. Sedan blev det visserligen spännande i slutet ändå, men rättvisan i 3-2-segern gick inte att ifrågasätta. I eftermiddag väntar en ny svår uppgift då Tranås ska betvingas på bortaplan. Hemsidan ringde som vanligt upp tränare Ronny Johansson för att höra om förutsättningarna för matchen. 

Ni gör en kanonmatch senast mot serieledande Dalen!

– Det tycker jag, en i mångt och mycket prickfri insats.

Framför allt tycker jag att ni redan från start spelar rejält i allt ni gör på ett annat sätt än mot Skövde i matchen innan…

– Ja det blev ett snack efter Skövdematchen där vi gör en dålig insats. Vi vet att vi kan bättre och vill visa det. Vi har bra fart och är rejäla i allt vi gör. Vi stänger ner Dalen totalt i 50 minuter, sedan gör de ett mål i powerplay och ett till sedan, men vi reder ut det bra med.

Jag har sett om matchen, och även om de hade mycket puck på slutet så höll ni dom hela tiden bra på utsidan…

– Ja de försöker skicka mycket puckar på kassen och med oflyt så kan sånt slinka in givetvis, men vi håller dom utanför boxen, och ger dom ingen möjlighet att skymma eller gå på returer. I slutändan tog vi tre poäng och det var det viktiga.

Vad tyckte du att gör ni bra i matchen?

– Vi har en bra fart i skridskoåkningen och sätter bra press på Dalen. De får ingen tid att hantera pucken och hitta uppspelsvägar, utan får slänga iväg pucken bara, och då får vi bra resultat också. Sedan släpper vi själva pucken snabbare, och spelar pucken framåt så att vi snabbt kommer ur egen zon och genom mittzonen. Sedan i anfallszonen visar vi på bra kreativitet.

Finns det några spelare du vill lyfta fram?

– Återigen gör vår andraline en riktigt bra match. Den är kreativ i anfallszonen och när vi sedan dessutom har backar som vågar kliva med så blir vi jobbiga att möta. Men många gör en bra insats och ingen faller ur ramen.

Ett tecken på det var att det inte spelade någon roll vilken femma som var inne, Dalen fick aldrig tid för att få till vettiga uppspel, inget syre…

– Nej så var det, alla körde. ViHAR bra fart och kan vi få upp den så får motståndarna problem med oss.

Nu väntar en ny tuff uppgift mot Tranås, så brukar vara starka på hemmaplan….

– Så är det, vi har haft många tuffa duster under åren. Det brukar vara roliga matcher mot dom med, precis som mot Dalen, lite extra kamp. De gillar precis som vi att sätta hög press, så det gäller att sätta fart på pucken och få snabba uppspel och på så sätt mycket puck i anfallszonen, för där är vi bra. Jag hoppas på lika bra insats som senast, då är chansen till seger god.

En detalj som jag är nyfiken på: Hur jobbar ni med tekningar?

– Mest är det att killarna snackar ihop sig, det finns många detaljer att jobba på i hockey och man hinner inte med att träna på allt. Så där är det spelaransvar, vem gör vad om vi förlorar eller vinner, det är upp till linerna att bestämma lösningar. I vissa lag möter man bra tekare, då gäller det att inte förlora för klart, utan låsa tekningarna och sedan veta vem som hämtar, men det är ett spelaransvar.

Så det blir ingen bossy?

– Det har de i sig, lite olika varianter. Sedan har vi många bra skarpskyttar som kan gå direkt vid tekningsvinster. Det är en viktig detalj att vinna puck och få kontrollera den istället för att jaga.

Hur ser skadeläget ut?

– Carl-Johan Gustavsson åker inte med, han åkte på en smäll senast, annars är det samma trupp som senast.

Till sist: Vad i Tranås spel måste ni se upp med?

– De går ganska hårt och sätter hög press, så det gäller vara snabba till puck och inte spela fast oss i egen zon. Vi svarar med samma medel, så att få upp farten i uppspelsfasen blir nyckeln. De är luriga när de får vara i anfallszonen, så det blir viktigt.