En hackande hockeymaskin

Storfavoriten i AllEttan norra – Hudik Hockey – är för tillfället en hockeymaskin som hackar och frustar och där det mesta som kan gå snett, gåt snett. Efter ännu en hemmaförlust så är det långt upp till tabelltoppen.

Fotograf: Fly WoodStudio.

På lördagen kom visserligen första poäng i Holmen Center, men gästande Nyköping plockade med sig extrapoängen efter ett avgörande i förlängningen, 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1).

Hudik Hockey plockade poäng i samtliga 18 grundseriematcher, men i AllEttan fungerar i stort sett ingenting. Efter tre inledande förluster kom ändå ett trendbrott förra helgen då laget svarade för en mirakelvändning borta mot Lindlöven och man tog sina två första poäng. Detta följdes upp med en stark seger över Väsby på bortaplan – och det var nog många som räknade med att det hade vänt för storfavoriten.

Men de 537 åskådarna som sökt sig till Holmen Center denna lördag eftermiddag lämnade arenan lika besvikna som man var förväntansfull innan matchstart.

Visserligen handlade den första perioden nästan enbart om HHC, men trots ett markant spelövertag (13–3) i skott skapade hemmalaget förvånansvärt lite. Visst kan man vara snäll och säga att man hade de bästa chanserna, men det berodde mer att Nyköping inte skapade ett dugg framåt.

Fortsatt hemmaövertag i andra perioden, i alla fall när det gällde puckinnehav och skott på mål (18–5), men faktum är att det var Nyköping som skapade periodens vassaste chans, eller rättare sagt, Nyköping bjöds på periodens vassaste chans när hemmaförsvaret slarvade. Men #30 Isak Johansson lyckades då hålla sitt mål fritt från puckbesök.

Men med tre minuter kvar av perioden spräcktes Johanssons nolla. Elias Stenman vann en tekning och pucken gick bakåt till Alexander Stensson som tryckte in 0–1.

I inledningen av den tredje perioden fick HHC chansen i powerplay, men något mål ville det inte bli i det första försöket. Men Nyköping hann nätt och jämnt bli fulltaligt innan man åkte på en ny utvisning, och då kom den rättmätiga kvitteringen.

#86 Alexander Popovic drog iväg en ispuck som lagkaptenen, #23, Adam Byström Johansson styrde in bakom Sebastian Wagner i Nyköpings mål.

Men något mer mål ville Wagner inte släppa in trots mängder av chanser från hemmalagets sida, och det hela gick till förlängningsspel.

Där inledde Nyköping med att hålla i pucken i en och en halv minut innan första avblåsningen kom. Sedan var det HHC:s tur att ha puckinnehav och #70 Henrik Olsén var nära att skjuta extrapoängen till hemmalaget, men han kom lite för nära mål-Wagner i sin attack och han lyckades inte lyfta in segerpucken.

Strax därefter kontrade Nyköping och John Moberg kunde ikläda sig matchvinnarkostymen genom att sprätta in 1–2 högt uppe i Johanssons vänstra kryss.

Efter sex spelade matcher har HHC skrapat ihop sex poäng och parkerar på åttonde plats, en placering som visserligen ger fortsatt spel i playoff, men man är ändå nio poäng bakom toppduon Boden och Piteå som har 15 poäng.

Att det skulle se ut så efter en tredjedel av serien hade nog ingen räknat med.

Nu har HHC chansen till snabb revansch för redan på söndag eftermiddag väntar en ny match i Holmen Center. Då kommer Hanviken på besök.

HÄR bokar du din plats i Holmen Center imorgon söndag 22/1 mot Hanviken.

Skribent: Christer Stridh.