Juniorkollen: Tuff start på 2023 för J20

HHC:s J20-lag har haft en tung inledning på 2023, men efter tre raka förluster hittade man vinnarspåret igen då man besegrade Viking med 10–1. Men efter det har man ytterligare två förluster och slutspelsplatsen är i fara.
J18 har dock fortsatt på den inslagna vägen och än vet man inte hur det känns att tappa poäng. I söndags besegrade man Strömsbro 2 på bortaplan med 6–2.

Regelbundet gör Christer Stridh nedslag i vår juniorverksamhet – Framtidens HHC:are – där han skriver om det som har varit och det som komma skall. Stort TACK till våra partners Holmen IggesundHSP GripenMaxi ICA Stormarknad & Din Bil Hudiksvall som möjliggör vår satsning på Framtidens HHC:are!

J20
Laget avslutade seriespelet innan jul på ett strålande sätt och man firade nyår som tabellfyra. Men när 2023 inleddes så ville inte poängen trilla in, det blev nämligen tre raka förluster, 2–5 borta mot Borlänge, 0–2 hemma mot Valbo och 3–6 borta mot Malung.

Sedan följde en intensiv matchperiod med tre matcher på fyra dagar, och den inleddes med en solklar seger – 10–1 – hemma mot tabelljumbon Viking i lördags Sioch det fanns förhoppningar om att man hittat tillbaka till vinnarspåret igen. Men på söndagen gästades man av suveräna serieledaren BIK Karlskoga och då blev förlust på nytt.

Men HHC började bra och Edvin Abrahamsson gav hemmalaget ledningen i den första perioden, men sedan tog gästerna över totalt. 17–2 i skott i andra perioden gav BIK två mål och även i slutperioden var det gästerna som svarade för målen och slutresultatet skrevs till 1–4.

På tisdagskvällen väntade Strömsbro borta i Testebo Arena och trots ledning med 2–1 inför slutperioden fick HHC vända hemåt utan poäng. Strömsbro gjorde två mål och vann med 3–2, segermålet inspelat med dryga minuten kvar att spela.

HHC är kvar på slutspelsplats men såväl Borlänge som Malung finns oroväckande nära. De båda jagande lagen är tre poäng bakom HHC, men båda har två matcher mindre spelade än HHC.

HHC har tre matcher kvar, men det är ett tufft spelprogram med tabelltrean Grums borta, femman Borlänge hemma innan man avslutar mot tvåan Valbo på bortaplan.

J18
Laget firade nyår med tio raka segrar i bagaget och i inledningen av 2023 har det fortsatt på samma väg. Fyra matcher har gett fyra nya segrar och just nu finns det väldigt lite som talar för att man inte ska gå igenom serien obesegrad.

Det började med 7–0 hemma mot Hille där Gustav Egmar blev tvåmålsskytt. Han inledde med 1–0 i första perioden och det var även han som avslutade med att göra 7–0.

Därefter vann man den uppskjutna matchen mot GGIK/Valbo 2 med 8–5, detta sedan man avgjort matchen redan i den första perioden som man vann med 4–1. Sixten Frånberg blev lagets enda tvåmålsskytt i den matchen.

I hemmaderbyt mot Bollnäs/Söderhamn/Ljusne skrevs segersiffrorna till 7–1 och där hittar vi två tvåmålsskyttar i Melvin Zetterberg och Wincent Enarsson.

14:e raka segern kom så i söndags då laget besegrade Strömsbro 2 på bortais med 6–2, detta i en match där man för ovanlighetens skull förlorade skottstatistiken som stannade vid 41–33 i hemmalagets fördel. Men bra målvaktsspel av Oscar Müller och effektivitet i avslutningarna säkrade en ny trepoängare.

Fyra matcher återstår av serien och närmast på programmet står Hofors hemma i Holmen Center på söndag.

Skribent: Christer Stridh.