9 dagar kvar: Patrik Karlsson tar över som ansvarig för TV-Goiset

Med en dryg vecka kvar till hemmapremiären och derbyt mot KHK har Mörrum Hockey en mycket positiv nyhet att delge: Vi har nu löst den viktiga frågan kring en ny ansvarig för TV-Goiset. I fortsättningen blir det 52-årige Patrik Karlsson som kommer att hålla i trådarna. Patrik bor numera i Bromölla, men är född och uppväxt i Svängsta och har följt Mörrum i Jössarinken sedan 70-talet.

”Jag har så otroligt många minnen från Jössa, så jag vet nästan inte i vilken ände jag ska börja. Jag kommer ihåg när vi hade ståplats på den sidan där sittplats är idag. Och när det var nät istället för plexiglas runt sargen. Jag kommer heller aldrig någonsin att glömma derbyna mot Karlskrona och Tingsryd och alla storlag och legender som varit här och spelat”.

Patrik har alltid varit intresserad av foto och ljud och här finns lite av förklaringen till varför han hoppar på det nya uppdraget.

”Detta är dock något helt annat. Några snäpp upp, kan man säga. Kraven från Hockeyettan är mycket höga i år, så det gäller för mig och de andra i teamet att växa in i kostymen”.

Även om Patrik är Goisare sedan barnsben är han noga med att påpeka en sak, som gäller både för honom själv och övriga i TV-teamet:

”Under sändning är vi givetvis helt neutrala. Det finns inget annat”.

Teamet är i stora delar nytt, men några har varit med förr. Förutom Patrik som ansvarig finns Marcus Eskilsson, Samuel Karlsson, Hugo Olsson, Hugo Konrad, Hampus Eriksson och Rasmus Pulkkinen med i organisationen. Samt någon till om det kniper.

”Jag är helt övertygad om att det med tiden kommer att bli bra, men vi får skynda långsamt. Det viktigaste nu är att sätta grunden. Bara att klara av alla de krav som Hockeyettan ställer är en utmaning. Det kan handla om utseende i grafiken och jinglar som ska in på rätt ställe. Det är mycket som ändrats i år när en ny aktör är med i spelet, det vill säga alla tidningar och medier. Det utökar givetvis tittarbasen enormt, men blir samtidigt en häftig utmaning”.

Redan till den här säsongen lovar Patrik att försöka få igång TV-skärmarna i Jössarinken, för att kunna sända intervjuer live i pauserna. Sett i ett lite längre perspektiv har han många tankar och idéer.

”Jag vill utveckla verksamheten och kunna visa lite bakom kulisserna. Likställ det med ”Inside Mjällby”. Sedan kanske Studio Goiset kan återuppstå? Vem vet. Men vägen dit är lång”.

Om nio dagar, fredagen den 6 oktober, kommer Patrik Karlson och hans TV-team att finnas på plats i Jössarinken. Då vankas derby mot Karlskrona HK. Kom till hallen du också och stötta Goiset!

Lösbiljetter: HockeyEttan Grundserie 2023 – Tickster

Säsongskort: Säsongskort 2023/2024 – Tickster

Medlemskort: Medlemskap 2023/2024 – Tickster