Eftersnack: Halmstad-Mörrum 3-2

Mörrum Hockey är nära att snuva tabelltrean Halmstad Hammers på poäng, men till slut blir det förlust med 2-3. Goiset skapade flera mycket bra kvitteringschanser i slutet, men pucken ville inte in.

”Spelmässigt och prestationsmässigt är jag nöjd. Detta är inte bara ett steg framåt, det är tre-fyra steg framåt jämfört med senast. Vi uppträder som ett lag i 60 minuter. Dalar i matcherna kommer alltid, men idag lyckas vi minimera dem. Jag hade inte skämts om vi hade åkt härifrån idag med poäng”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

Mathias Kemppi (bilden) och Jack Stjernqvist sköt Mörrums mål. Målvakten Martin von Schoultz var som vanligt bra, men hade otur när Halmstad gjorde sitt andra mål. Pucken studsade på Martins rygg innan den gick över mållinjen.

Uppladdningen inför matchen blev annars inte den bästa,. Spelarbussen blev försenad i det hala vinterväglaget och Mörrum var inte på plats i Halmstad förrän dryga timmen före nedsläpp.

”Vi har sagt att nu börjar vi om från noll. Det som varit har varit och nu är det bara fokus framåt som gäller. Jag känner att gruppen är med på det. Idag satte vi ribban för hur vi ska agera framöver och vilken nivå vi ska ligga på”.

Omdisponeringen i båset, med Simon Skoog Peter som ny forwardscoach och Fredrik Ekeflod som backcoach, föll väl ut och gjorde att Richard Melkersson hade lättare att få överblick och se helheten på ett bättre sätt.

Highlights från Halmstad Hammers HC – Mörrum GoIS IK (hockeyettan.se)

Halmstad Hammers-Mörrum Hockey 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
Halmstad: Victor Gagic 2, Viktor Bernhardtz. Mörrum: Mathias Kemppi, Jack Stjernqvist. Publik: 537.

Foto: Leif Hellerin