Kvällens Goisare på onsdag är bröderna Eriksson!

Kvällens Goisare mot Kristianstads IK på onsdag är två spelare som verkligen gjort avtryck i Jössarinken och burit klubben till stora framgångar, nämligen Patrik och Johan Eriksson. Bröderna brothers. Två lagkaptener som gått samma väg genom sina hockeyliv. Båda flyttade till Skellefteå i unga år och båda kom tillbaka och avslutade sina karriärer i Mörrum. Storebror Johan våren 1998, ”Putte” sex år senare.

Tillsammans har Erikssons spelat i runda slängar 570 seriematcher för Goiset. Minnena är förstås många.

”Som senior minns jag playoff mot Hammarby 1993, det var roliga matcher som avslutning på en kul säsong. Men jag har också ett starkt minne från pojklagshockeyn när vi som 10-11 åringar vann en stor turnering (SDS-pucken) för hela södra Sverige. Vi hade en stark generation med flera spelare som sen etablerade sig i A-laget”, säger Johan.

Putte berättar om sina bästa minnen:

”Det finns många. Som när vi gick upp i Allsvenskan 99/00. Säsongen 02/03 med playoff mot Björklöven. Straffdramatiken mot Kumla i sista matchen 00/01 kommer jag också ihåg väldigt väl. Vi vann och slapp kvala”.

Putte nämner inte vem det var som satte den avgörande straffen. Men ni kan kanske gissa? #24 var dåtidens Khalid Ibrahim när det gällde straffar. Vem minns till exempel inte den patenterade snurrstraffen?

När det gäller ledare som betytt mycket för de båda bröderna finns det många namn att nämna.

”Lars Hermansson, Stig Persson och Nisse Gustavsson från ungdomsåren var de tränare/ledare som ställde upp i alla väder och fostrade vår generation. Sen måste jag nämna ”Bebben” som troligtvis haft alla roller i Mörrum, förutom tränare på isen (tror jag). Han var en ledare som dels hjälpte mig i unga år till Skellefteå, men som också var den som lockade hem mig igen”, säger Johan och fortsätter:

”Om jag får nämna en till så är det Lars Nyström från Skellefteå. Jag hade honom som tränare i Lejonström som förstaårssenior där uppe, och han var den som verkligen påverkade mig både på och vid sidan om isen. Han värvades ju senare som tränare till Mörrum säsongen 95/96 och det var en väldigt rolig säsong också. Det är inget enskild tillfälle som sticker ut, bara att Lasse hade en förmåga att skapa sammanhållning och glädje kring laget, både på och utanför isen”.

Putte instämmer i allt när det gäller ungdomsledarna, och nämner också Sven-Erik Johansson och Björn Igelström.

”I A-laget var det många ledare som bidrog på olika sätt. Lasse Nyström fick oss att ha kul, Lars-Fredrik fick oss att träna hårt, Lasse Lindgren lärde oss att aldrig ge upp och ”Micke” Tisells passion för hockey var imponerande”.

På onsdag kan du träffa de två Goisarlegendarerna utanför Jössarinken. De kommer att finnas på plats från 18.00 och hälsa välkommen, dela ut programblad och kanske snacka gamla minnen med de som vill.

Biljetter till matchen köper ni HÄR:

Foton: Pär-Magnus Ström