Jacob Crespin lämnar Hammers * Toppmålvakten tog farväl av sina lagkamrater * ”Det är klart att det var känslosamt…”

Jacob Crespin, 25, lämnar Halmstad.

Han sa adjö till sina lagkamrater i helgen.

– Det är klart att det var känslosamt att ta farväl av alla i klubben som man har upplevt så mycket fantastiskt med. Jag menar, tio år – då har man fått ett stort Hammers-hjärta, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP

 

Beskedet kommer inte på något sätt oväntat, det har ju surrats om det under våren.

Men nu bekräftar målvakten – som har gjort flera toppsäsonger i rad och anses vara en av ligans bästa – själv för Hallandsposten att han i höst spelar i HockeyAllsvenskan. 

– Att få spela hockey på heltid – det är ju det som man har drömt om, säger han.

Han tackade av sina lagkamrater efter lördagens match mot Vimmerby, där han inte vaktade kassen på grund av en skada.

– Det är klart att det var känslosamt att ta farväl av alla i klubben som man har upplevt så mycket fantastiskt med. Jag menar, tio år – då har man fått ett stort Hammers-hjärta, säger han till Hallandsposten.

Han kom till Hammers från moderklubben Rögle IK som junior 2014 och fick de första säsongerna i A-laget tålmodigt matchas in långsamt – både som backup och med delat ansvar – och det var först 21/22 som ”Creepy” blev uttalad etta i buren.

– Det är det som har gjort mig till den målvakt som jag är i dag. Jag fick vänta på min chans och har inga problem att få kriga om platsen för det har jag gjort innan.

I seriespelet – där han bland annat svarade för den här monsterräddningen mot Karlskrona – startade han 32 matcher och hade över 93 i räddningsprocent.

* Uppdaterad version: Jacob Crespin presenterades på fredagen av sin nya klubb. LÄS MER HÄR!

* TV: Se Hammers fina tackvideo till målvakten!

LÄS MER: Så fick han sin nya hjälm: ”Så tacksam”

15 frågor till Hammers Jacob Crespin * Hyllar egna backen: ”Min soldat” * Han skjuter hårdast * Utser ligans bäste målvakt: ”Bättre än Dif:s båda egna…”