”Jag är inte här för att varva ned” * Intervju med Forshagas toppvärvning Pelle Hedlund * Tiden i Nybro * Spelar fotboll i trean

Pelle Hedlund är en tung hemvändare i Hockeyettan.

Han är medveten om kraven – och sätter dessutom lite press på sig själv.

– Jag är inte här för att varva ned på nåt sätt. Mitt mål är att vara en ledande spelare, säger Forshagas nye forward.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

Pelle Hedlund, 27, är en av ligans mest spännande värvningar – hittills får vi väl säga med tanke på att silly season rasar för fullt där ute – den här våren.

Han har gjort över 100 matcher i HockeyAllsvenskan och var våren 2023 med och spelade upp Nybro Vikings i nästa högsta serien.

Men nu, efter en säsong i Norge och Comet, blir det alltså spela i ”lilla” Forshaga från och med i höst.

Hem till Värmland igen, alltså. 

Eller vänta lite nu? Lilla Åmål, där Pelle Hedlund kommer ifrån och där hans föräldrar bor kvar, ligger ju faktiskt i Dalsland.

– Det är helt okey att säga att jag flyttar hem. Värmland känns som hemma för mig, säger han och skrattar.

Ja, det gör ju det.

Pelle Hedlund spelade juniorhockey i Grums och avslutade med tre fina säsonger i A-laget i Hockeyettan innan han värvades till Almtuna och allsvenskan vintern 2021.

Där blev han kvar i två år.

Sen blev det, hastigt och just då lite minde lustigt, en flytt till Småland och Nybro.

– Hm, jag var skeptisk till en början och ville egentligen inte byta klubb, jag ville vara kvar i Uppsala och Almtuna, säger han till hockeyettan.se. Men det blev ju rätt bra till slut…

Hm, det blev ju det.

Nybro Vikings gick, efter en dramatisk kvalserie, upp och Pelle Hedlund var en av hjältarna som hyllades och firades.

– Ja, haha. Det var f-n fest i flera dagar. Det var jäkligt kul, ett av mina allra största och finaste minnen i karriären, ja, kanske det bästa.

Han fick dock inte följa med upp utan landade istället i norska Comet, som sent fick en friplats till högsta serien, förra säsongen.

– Det var en kul men tuff säsong och vi fick mycket stryk och de flesta trodde nog att vi skulle åka ur. Men vi avslutade med fyra raka segrar i kvalserien och räddade oss kvar så det kändes skönt att kunna åka hem med rak rygg i alla fall, säger han.

Och ja, förra veckan presenterades alltså den meriterade forwarden för Forshaga IF.

– Jag ville hemåt igen, tankarna började komma redan i vintras. Att komma närmare familj och vänner och ta tag i lite saker i livet. 

* Som vad?

– Jag hoppade av en elektrikerutbildning för några år sedan, det är bland annat dags att ta upp den igen. Tjejen har en lägenhet i Karlstad och det är där vi ska ha vår bas, det är ju inte långt att åka till Forshaga därifrån.

Forshaga, ja. 

Där förväntas Pelle Hedlund få, och ta, en stor roll.

Det är han själv medveten om.

– Jag är inte här för att varva ned på nåt sätt. Jag har spelat på en högre nivå och vet vad som krävs. Mitt mål är att vara en ledande spelare och försöka hjälpa de yngre spelarna, säger han bestämt.

* Vi måste ändå fråga: törs du lova att du blir kvar hela säsongen eller kan det bli som med Linus Skager? Att du gör en fin grundserie och sen sticker vidare?

– Hm, det beror ju helt på vad dom dyker upp och visst vill man spela så högt upp som möjligt. Men just nu är det fullt fokus på Forshaga och göra en bra säsong med dom.

* Och förväntningarna?

– Det är för tidigt att säga om det redan nu, det är ju ett gäng spelare till som ska in i truppen. Men det är klart att vi ska försöka slåss om en plats i Allettan, det är väl inget att hymla om.

* Vad vet du om truppen? Känner du nån någon i laget?

– Jag spelade ju halva säsongen i Norge med Victor Stark, så han har jag koll på. Ek Koskela (Hugo, poängkungen i fjol) känner jag också lite grann, men annars är man ju mest bara lite bekant med många av dom.

* Till sist: du spelar fotboll i IF Viken i trean också. Vad säger Forshaga om det?

– Jag tror inte de vet om det, säger han och skrattar.

Han fortsätter:

– Nejdå, men jag har många kompisar som spelar i IF Viken och jag har väl egentligen spelat fotboll på skoj i mer eller mindre hela livet. Nu gick vi upp i trean inför den här säsongen så det är lite mer seriöst, men jag får väl se hur det blir i augusti när vi går på is med Forshaga, det blir nog lite tufft att dubbla då.

Text: PeO Larsson 

Silly season-special i Hockeyettan våren 2024 * Klara övergångar * Förlängningar * Häng med i senaste surret!