Inför Väsby vs Huddinge Hockey

En intensiv matchvecka väntar Väsby Hockey. Måndag kväll gästar Huddinge Vilundahallen. Två dagar senare reser Väsby till Huddinge för att där möta Segeltorp innan veckan avslutas med ett hemmamöte mot Hudiksvalls HC. Puh – svettigt värre!

 

Men först ut är alltså Huddinge Hockey under måndagskvällen. Ännu en måndagsmatch mot Huddinge alltså och orsaken till det var att dessa två möten var tänkta som Veckans Match, ett koncept från förra säsongen som ligger på is just nu.

Varför man valde ut just dessa möten från början vara ju för att Väsby och Huddinge skulle vara två topplag. Väsby har motsvarat dessa förväntningar men för Huddinge har säsongen inte riktigt blivit såsom de flesta hade tänkt sig. Laget ligger inför mötet på en sjundeplats i tabellen med hela åtta poäng upp till femte och sista platsen till Allettan varför laget nu i princip måste rada upp trepoängare på hög.

 

Jag har tagit några ord med den alltid så hårt kämpandes Anton Kalte i Huddinge. Han gör sin tredje raka säsong i Huddinges A-lag och han om någon borde veta vad de nu ska göra för att vända deras jobbiga sits i tabellen. Så tänker han inför måndagskvällens match.

 

Hej Anton! Säsongen har blivit annorlunda för er i Huddinge efter många poängtapp under hösten. Varför har det gått så trögt för er tror du?  

– Det finns nog massa orsaker till varför, men i det stora hela så har vi varit alldeles för ineffektiva samtidigt som vi har släppt in för enkla mål. Vissa matcher har vi haft lite motstuds i, och vissa matcher har vi helt enkelt inte kommit upp i den nivån som vi ska kunna prestera.

 

Detta är din tredje raka säsong i Huddinge och du om någon kan ju jämföra med tidigare upplagor. Vad är det som inte riktigt klickat för er i spelet jämfört mot tidigare säsonger?  

– Spelet sitter väl aldrig perfekt på hösten, men skillnaden i år är väl att vi har förlorat fler matcher som vi bara ska vinna. Vi har inte fått ut max av varken vårt försvarsspel eller anfallsspel än, men det har sett bättre och bättre ut ju längre serien har gått.

 

Men i er senaste match blev det ordentlig islossning i och med en storseger borta mot Hammarby. Har det lossnat för er nu tror du?  

– Det är ju alltid vanskligt att dra slutsatser efter en match men kollar man överlag så tycker vi att vi har närmat oss det vi känner att vi kan kräva av varandra nu senaste matcherna. Så vi är absolut i en uppåtgående trend i alla fall.

 

Väsby Hockey väntar er nu på måndag. Vad tror du om den matchen? Senast vi möttes vann ni efter straffläggning. Vad kommer du ihåg från den matchen och hur skulle du vilja beskriva det är att möta Väsby?  

– Väsby borta är ju alltid fart och fläkt. Tror det kommer bli en rolig match att båda spela och kolla på, två offensivt duktiga lag som möts. Har för mig att vi gjorde en rätt bra första halva där vi har 3-1 men tappar till 3-3. Vi borde nog ha stängt den matchen men lyckades inte med det och Nordström fick avgöra i straffläggningen istället. Det är kul att möta Väsby, mycket fart och fysik.

 

Du har spelat in sex poäng på elva matcher under grundserien. Är du nöjd med din egen prestation så här långt?  

– Det är ju svårt att vara nöjd när vi som lag har vunnit för lite matcher. Poängmässigt för egen del så borde jag ha hängt dit några fler påsar men så länge man skapar så brukar det lossna till slut så det känns lugnt.

 

Vilka i ditt gäng tycker du annars varit heta på sistone som du tycker att vi på läktarna ska kika in lite extra?  

– Mackan Lissäng gör ju comeback, har sett riktigt het ut på träningarna så han borde ni hålla utkik efter.

 

Ni måste ju vinna merparten av de matcher som återstår för att ta en plats till Allettan. Varför kommer ni att greja det tror du?  

– För att vi kommer vara det laget som jobbar hårdast i varje match här framöver. Och när vi jobbar hårt, har fart på pucken och spelar bra försvarsspel så blir vi väldigt svårslagna.

 

Slutligen Anton, vad för typ av Huddinge kommer vi att få se på måndag och vad fäller avgörandet i matchen?

– Ni kommer se ett spelsuget och hårt jobbande Huddinge där varje spelare kommer offra sig för 3 poäng. Sen exakt vad som fäller avgörandet är skit samma, vi ska bara vinna.

 

// # 15 Anton Kalte – Huddinge Hockey

 

Huddinge lär ju komma ut hårt och då krävs det att Väsby är på tårna som laget var senast mot Enköping. En som i princip alltid är på tårna är vår offensiva back Fredrik Falk. Han har även Huddinge Hockey som moderklubb varför han alltid brukar se fram emot dessa matcher lite extra. Så här tänker Fredrik om måndagskvällens härliga batalj.

 

Hej Fredrik! Vilken islossning det blev i onsdags mot Enköping. Hur skulle du vilja summera vår insats?

– Hej Krister, ja det kan man verkligen säga! Jag tycker att vi kommer ut bra från start och får en tidig ledning som gör att vi får energi som vi håller i princip hela matchen.

 

Vi hade ju lite problem med att omsätta lägena mot Visby/Roma i förlustmatchen varför det måste kännas skönt att göra så många mål som vi gjorde senast. Vad i vårt anfallsspel skiljer sig i matcherna tycker du?

-Tycker det inte skilde sig så mycket egentligen, den ända var väl kanske att vi gick lite hårdare och rakare på mål.

 

Du hade ju själv en del fina lägen i matchen. Hur skulle du vilja summera din egen insats och hur är formen?

– Jag tyckte jag gjorde en bra match som alla andra, tycker formen är okej.. men kan bli mycket bättre.

 

Du tillbringade ju hela försäsongen i Allsvenskan och Vita Hästen. Tycker du att du har fått utveckla något i ditt spel under din tid där kontra ditt spel under fjolåret?

– Tycker inte jag utvecklade något speciellt eftersom jag endast var där ca en månad men det jag tar med mig är väl att jag nu vet mer vad som krävs för att spela på den nivån.

 

Nu väntar din moderklubb Huddinge på måndag. Senast vi mötte dem förlorade vi efter straffar. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Det stämmer. Alltid kul att möta Huddinge och speciellt hemma i Vilunda. Kommer inte ihåg så jättemycket av den matchen men det jag kommer ihåg var att vi inte började så bra. Så det gäller att vara på tårna redan från start.

 

Huddinge ligger ju aningen skrynkligt till inför matchen mot oss. Hur oväntat är det för dig med tanke på deras ändå inneboende styrka i truppen?

– Väldigt oväntat faktiskt, om man ser till vad dom har för spelare på pappret borde dom vara med i toppen.

 

De lär ju kommer ut otroligt hungriga på måndag eftersom de nu nästan måste vinna varje match för att ta sig till Allettan. Vad tror du väntar oss?

– Jag tror att dom kommer komma ut väldigt hårt och åka mycket skridskor så det gäller som sagt att vara med redan från början när pucken släpps.

 

Slutligen Fredrik. Varför ska folk ta sig ner till hallen på måndag och vad kommer de då att få se?

– Alla som kommer ner på måndag kommer få se en fartfylld och rolig hockeymatch där Väsby går segrande ur striden.

 

// # 5 Fredrik Falk

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren