Inför Väsby vs Hudiksvalls HC

Det bjuds på hockeygodis på söndag när ett äkta toppmöte står för dörren. Serietvåan Hudiksvalls HC kommer på besök och förhoppningsvis strömmar publiken i stora skaror till Vilundahallen vilket inte minst skulle glädja Barncancerfonden eftersom söndagens matchvärd, RENEW skänker 10 kronor per åskådare till just Barncancerfonden. Ett minst sagt lovvärt initiativ som jag hoppas att fler företag tar efter.

 

Söndagens motståndare har precis som väntat gått som tåget och är en stark lagmaskin som tuffar och går matcherna igenom. De har en klar matchplan som de ofta följer till punkt och pricka. Det kanske inte sprudlar om laget alla gånger men jämnheten och stabiliteten gör att de alltid är med i toppen och som är orsaken till att de i våras tog sig till den Allsvenska kvalserien.

 

När Väsby senast mötte Hudik så var hälsingarna obesegrade utan poängtapp. Men efter att Väsby hade varit på besök så åsamkades de sin första poängförlust när Oliver Horrsell mot slutet kvitterade Hudiks ledning och när Christoffer Gozzi sedermera i förlängningen avgjorde till Väsbys fördel. Det är ett scenario som gärna får upprepas även på söndag och jag tror att vi säkerligen kommer att få se en jämn match mellan två riktigt bra lag.

 

Hudiksvall har en del spelare kvar från fjolårssäsongen. Men några nya namn tillkom till denna säsong och en av dem är Stockholmskillen Jesper Wiberg som efter några säsonger i andra Hockeyettanklubbar valde att kliva över till toppklubben Hudik. Jag har tagit några ord med Jesper vars tankar inför söndagen låter så här.

 

Hej Jesper! Det vankas toppmöte på söndag när ni kommer till oss i Väsby och Vilundahallen. Vad är dina tankar inför matchen?

– Hej! Tankarna inför matchen är att det är två bra lag som möts och att det kommer bli en tight och rolig match. Alltid kul med sådana matcher.

 

Ni är formstarka och har visat en väldigt fin stabilitet, frånsett matchen mot Vallentuna förstås då ni överraskande förlorade. Hur känns er form?

– Jo, men vår form känns bra ändå tycker jag. Vi steppar upp efter en svag insats mot Vallentuna och gör en bra bortamatch sist emot Hammarby. Det senaste veckorna har vi haft ganska långt emellan våra matcher, så då har vi kunnat slipa lite på detaljer osv vilket känns bra.

 

Du är ju själv ny i laget efter en sväng i den Södra och Västra serien. Hur bra är den Östra serien om du ska jämföra med de två övriga som du spelat i?

– Jag skulle säga att det Södra serien är väl lite vassare än Östra och Västra serien. Sen är väl Östra och Västra ganska jämlika ändå.

 

Om du ska jämföra Hudik med Tyringe samt Lindlöven som är de två andra lag du spelat för på seniornivå. Vad skiljer framförallt i spelet ute på isen?

– Jag skulle säga att det är lite mer strukturerat här än i mina tidigare klubbar. Tydliga och raka direktiv som gör det lite enklare för alla ute på isen.

 

Du har alltid varit en målspruta och har i år gjort fem mål på tretton matcher. Är du nöjd med din start hitintills i Hudiktröjan?

– Jodå, jag tycker att det har gått ganska bra ändå. Sen nöjd är jag väl aldrig egentligen utan jag vill hela tiden bli bättre för varje dag.

 

Senast vi möttes vann vi i förlängning med 2-3. Vad kommer du ihåg från vårt senaste möte?

– Oj, egentligen inte så mycket. Kommer ihåg att vi ledde tills det var 4 minuter kvar eller något sådant då ni kvitterade och sedan avgjorde i förlängning.

 

Det var första gången du mötte Väsby på seniornivå. Hur uppfattade du oss som lag betraktat?

– Ett bra lag med bra fart, med en hel del skickliga spelare.

 

Du är ju en Stockholmskille från början och kommer nu ”hem” igen. Kommer hela tjocka släkten nu och kikar på dig på söndag?

– Ja, de kommer att vara på plats. De är väldigt nöjda att jag spelar i Östra serien så att de kan kolla på varje match.

 

Vad kommer de då att få se ifrån dig ute på isen?

– Ett hårt jobb och att man kanske förhoppningsvis kan peta in nån puck också.

 

Är det någon annan i ditt gäng som lyst på sistone och som du tycker att vi på läktarna ska kika in lite extra?

– Axel Levander, han är vass!

 

Slutligen Jesper, hur går det nu på söndag och vad fäller avgörandet?

– Som sagt, tror det blir en tight match, men vi vinner med 3-2. Det som fäller avgörandet är att vi är starka på bortaplan och brukar göra bra matcher där.

 

// # 29 Jesper Wiberg – Hudiksvalls HC

 

Väsby kommer till matchen med en skön känsla efter revanschen man tog på sig själva i onsdags då man slog tillbaka Segeltorps IF. Skönt att kunna studsa tillbaka direkt efter hemmaförlusten mot Huddinge i måndags och att det inför matchen endast skiljer fyra poäng upp till söndagens motståndare. Det är helt enkelt en riktig toppmatch där Väsby vid en eventuell seger kan närma sig toppen än mer men framförallt se till att hålla distansen till lagen underifrån som vill ta sig till Allettan.

 

En skön känsla har även Väsbys lilla spelare Felix Dahlgren som spelar med det så stora hockeyhjärtat. Han ger verkligen hundra procent i varje byte men är förutom det ett vasst offensivt hot. Med sina sex gjorda mål hitintills denna säsong ligger han två i den interna målligan i Väsby och fortsätter han i samma anda så är det absolut inte sista gången som han kommer att hamna i målprotokollet. Jag har intervjuat Felix inför toppmatchen och hans svar kan ni läsa här nedan.

 

Hej Felix! Vi tog revansch mot Segeltorp efter den mindre bra insatsen mot Huddinge i måndags. Vad är din analys av matchen?

– Hej! Tycker vi börjar matchen bra med mycket offensivt spel, men lyckas tyvärr inte få in fler puckar. Tycker vi går ut starkt i andra perioden också och får en del fina anfall men även där borde vi fått in någon till puck i alla fall. I tredje perioden vet jag inte riktigt vad som händer, tycker vi fallerar när de får in deras andra puck. De får extra energi och vi börjar hitta på egna grejer i spelet, som gör att det blir en dåligt sista period. Men viktigt att komma hem med 3 poäng!!!

 

Vi hade ju kunnat punktera matchen totalt i den första perioden men vi missade där i princip allt. Varför stämmer det ibland inte i målskyttet tror du?

– Jo, men håller med i det du säger. Tycker vi har många bra chanser att göra mål på i första perioden som hade gjorde att matchbilden hade blivit annorlunda. Vad som gjorde att vi inte fick in puckarna är svårt att svara på, men det går alltid att klaga på den dåliga isen som gjorde det extra svårt då puckarna fladdrade och studsade mycket.

 

Trots att vi i stort dominerade matchen blev det onödigt spännande i den sista perioden när vi höll på att tappa en tremålsledning. Varför kan det svänga så i matchen anser du?

– Hur man spelar hockey för att vinna är ingen hemlighet, då gäller hård jobb och spela enligt lagets spelsystem. Gör inte alla spelare det hårda jobbet eller inte följer spelsystemet då svänger det fort i hockey.

 

Vad var fokus i vårt spel när vi hade det som tuffast mot slutet och vad gjorde vi bra där som vi kan ta med oss inför fortsättningen?

– Vi spelar alltid för att vinna så fokuset när det var som tuffast, var att spela enklare och jobba hårt så att vi skulle gå som segrare från matchen.

 

Och i den allra närmaste fortsättningen väntar ett tvättäkta toppmöte när Hudiksvall på söndag kommer till Vilundahallen. Vad är dina tankar inför den matchen?

– Alltid kul match! Kul med ett toppmöte nu igen, hoppas på mycket fart och en fin seger igen.

 

Senast slog vi dem i förlängningen. Vad kommer du ihåg från det mötet?

– Ska erkänna att minnet från det matchen inte sitter jätte starkt men kommer ihåg att Kemi gjorde en jäkla dröm kasse.

 

Jag tycker att du gjort en väldigt fin säsong hitintills i Väsbytröjan. Vad känner du själv och om du exempelvis ska jämföra med fjolårets säsong?

– I år fick jag en mycket bättre start än förra året, då jag började förra säsongen med en axel skada som gjorde att det tog lång tid för mig att komma igång. I år har det gått bättre då jag inte åkt på någon skada men även fått med mig några fler poäng än förra årets start av säsong.

 

Finns det ännu mer att kräma ur av dig och vad jobbar du själv med för att du ska ta ännu ett kliv ute på isen?

– Det finns alltid mer att hämta av mig. Just nu jobbar/tänker jag mycket på mitt skott. Så jag ska bli effektivare i målskyttet.

 

Slutligen Felix, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

– På söndag blir det seger och hur jag bidrar till segern är hårt jobb!

 

// # 54 Felix Dahlgren

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren