Träningsmatch för Vallentuna Hockey mot Hockeyallsvenska Väsby IK

Vallentuna Hockey tar emot ikväll Vilda Väsby i en träningsmatch som har stora förväntningar. Detta blir ju det enda mötet 20/21 med våran ärkerival i Norrort och tyvärr med begränsad publik till 50 personer i ishallen samt 45 personer i Ishallens restaurang Rookie cafe & Restaurang med fönster plats till rinken.

Väsby har inlett försäsongen hitintills med förluster mot Hockeyallsvenska kollegorna Södertälje och Almtuna och Vallentuna har matchat mot lag i västra serien med vinst mot Surahammar och förlust på overtime mot Lindlöven.

Vallentuna Hockey har god tradition i hemma arenan och Vilda Väsby vill inte åka därifrån ikväll med en hedersam förlust, även om det bara är en träningsmatch: Ni som kommer till matchen eller ser den via HockeyEttan Play. https://play.staylive.se/vallentunahockey/l/29258 kommer få se två bra lag med mycket fart.

Väsby har förstärkt sin trupp inför serie starten den 2:e Oktober av Hockeyallsvenskan och har skickat iväg på lån bla tre spelare till Wings (Lengmo, Dahlgren, Österberg) och Sebastian Andersson till Huddinge. Förstärkningarna ser intressanta ut med Lundberg i kassen, och backarna Spångberg, Bouramman samt forwards Bengtsson, Rommel, J Lorraine, Axman.

Kvällens match blir en bra värdemätare för Vallentuna Hockey då vi skall se hur träningarna ger resultat i matchform. Vallentuna Hockeys tränare Mikael Österblom och Magnus Kullerback har bland annat jobbat med video och gett spelarna feedback från senaste matcherna. Det har bland annat börjat slipas på power play spelet så detta är något vi får hålla koll på. Det har ju gått tio dagar sedan senaste matchen så det har funnits bra med träningar fram tills idag. Truppen till kvällens match saknar två spelare, Lukas Paulsson samt Erik Persson som är sjuka.

Foto: Patrik Stolt