Uddamåls förlust mot ”Vilda” Väsby

– Det blev en fartfylld, stundtals grinig och hafsig tillställning i Vallentuna Ishall där träningsmatchen mot Väsby slutade med uddamåls förlust 5-6 (2-2,2-3,1-1) säger Vallentunas tränare Mikael Österblom.

Vallentunas mål gjordes av i nämnd ordning: 1-1 Marcus Andersson, 2-1 Alex Ek, 3-3 Andreas Paulsson 4-5 Alex Ek, 5-6 Viktor Trojmar.

Mikael Österblom fortsätter; -Tredje tränings matchen som publiken och de många  tv tittarna måste ha tyckt var kul, där dock vi tränare kanske inte riktigt håller med. Vårt anfall tycker jag är väldigt bra samt våra utgångar från egen zon när Väsby försöker sätta press, där tycker jag att vi spelar bort dom nästan varje gång. Gör man 5 mål så ska man vinna, men vi gör några misstag och när vi tappar puckar runt linjerna tar Väsby vara på det direkt. Vi ger bort 3 mål i dag och det håller inte när man möter bättre lag.

– Just dessa matcher är väldigt nyttiga för oss och framför allt dom yngre spelarna som får veta vad som krävs för att vinna mot topplag i ettan. Nu tränar vi på bra i en vecka och möter närmast Hammarby på bortais 18/9, därefter Lindlöven onsdag 23/9 om dom har kommit tillbaka efter deras ner stängning på grund av covid -19, avslutar Mikael Österblom i sin analys.

I övrigt kan nämnas att Väsbys Robin Karlsson var en del av och den som tog taktpinnen i kurret i mitten av tredje perioden där han startar med en på åkning på Stefan Söder och sedan kliver Victor Andersson in i handlingen och åker på en rejäl smäll av nämnde Karlsson och några spelare till från respektive lag kurrar. Robin Karlsson fick matchpenalty. Vallentuna hade Väsby i gungning innan denna händelse med ett antal målchanser av bla Lundin och Söder som borde lett till 5-5 kvittering och matchen kunde fått en annan utveckling i just det skedet.

Vallentunas Alexander Jirhage som vaktade kassen ger sin bild efter matchen. – Var ingen lätt uppgift för mig som målvakt idag då det var relativt få skott från Väsby och när det väl kom några, ja då var det med läge från egentligen ingenting. Jag kom aldrig riktigt in i någon skön rytm och då blir det svårt att komma upp i den nivån man själv önskar. Sen var det ju inte bättre att det blev lite grinigt där ute i tredje perioden med ett ganska långt avbrott för att reda ut tilldömda straff men det var mycket känslor idag och för en del satt de lite väl utanför. Vi tar nya tag imorgon med ny  träning och nya möjligheter.