Inför onsdagens match mot Hudiksvall på bortais

Vallentuna har ju endast spelat två matcher denna något konstiga säsong hitintills. Vallentuna reser till Hudiksvall  för match imorgon i Glysis Hallen och möter där ett starkt hemmalag som har hitills gått rent i sina hemmamatcher.

Vallentuna kommer senast från stabil seger mot Sollentuna med 4-1, och tyvärr en inställd match i söndags mot Hammarby vilket gör att matchtempo och timing inte har kommit upp i den nivån som önskas. Vallentuna har däremot tränat på ordentligt med fullt manskap och med endast en reservation för Marcus Abrahamsson som har haft problem med upper body men nu har kört på is senaste passen.

Det sagt så är Vallentuna otroligt taggade att ta sig an Hudiksvall och förväntar sig en tuff och tight match. Det är upplagt för full fokus från första nedsläpp. Vallentuna mönstrar i stort samma manskap som senaste matchen.

Vi frågar Mikael Österblom om förutsättningarna inför matchen.

Hur har senaste dagarna varit?

– Vi fick ju matchen i söndags inställd mot Hammarby men vi satte då in ett extra hårt träningspass och gnuggade på bra. Det olyckliga är ju att inte spela matcher och få igång pulsen och spelarnas hunger. Nu tycker jag att vi har ett enormt bra go i laget och alla krigar på och våra träningar har en bra frenesi där våra målvakter får jobba hårt med att mota puckarna. Vi reser upp med buss vid lunch imorgon och skall vara så laddade och förberedda vi bara kan för att ta oss an Hudiksvall.

Vilka fokus område blir extra viktiga?

Viktigt blir bland annat att hålla oss ifrån utvisningar. Vidare så är det att fokusera på vår spelide och hålla oss till den game plan vi har satt upp. Sist men inte minst – göra jobbet i 60 min.