Flyttade matcher för Vallentuna Hockey

Igår så blev matchen mot Nyköpings SK framflyttad pga av Covid-19 i Nyköpings lägret. I samförstånd med HockeyEttan och bägge lagen med stöd av punkt 1 i Riktlinjer vid uppskjutande eller inställande av match Corona så skall matchen få nytt speldatum. Idag har det även blivit klart att vår match mot Wings fredag 6/11 måste ställas in då Wings har Covid-19 och på söndag 8/11 är matchen mot Strömsbro inställd pga Covid-19 som fortsatt härjar. I östra serien är det nu 8 klubbar som är drabbade samt att 2 är under paus. Vi har alla en uppenbar risk att dessutom få in en andra våg i våra lag då långt ifrån alla spelare inte är konstaterade positiva, alla har inte antikroppar eller T-celler. Läget är mycket besvärligt. (texten är uppdaterad 2020-11-06 kl 09.30)

– Situationen är ohållbar att kunna hinna spela alla de matcher som vi ligger efter i spelschemat, då alla de lag vi nu skulle mött och som redan flyttats en gång, nu har blivit drabbade. Det finns snart inga spel datum kvar annat än att vi kommer att spela flertal matcher dagar i rad vilket inte blir hållbart menar Patrik Stolt ansvarig A-lagsverksamheten i Vallentuna.

Vår förhoppning ligger först i att det blir fler speldagar efter 16 december sedan får vi se vad som händer. Att vänta med beslut och invänta besked från myndighterena vad som skall hända efter den 19.e November blir inte görligt. Vi har ständig dialog med Tävlingschef Mats “Horndal” Johansson som gör allt vad som står i hans makt för att få till det. 

Vallentunas tränare Mikael Österblom säger såhär om det aktuella läget.

-Vi har stora utmaningar i den situation vi befinner oss i, grabbarna tränar på och vi har ett bra go, men vi har en eskalerande pandemi i hela vårt samhälle och sedan skall vi spela hockey och tävla!! med dessa korta varsel som nu blivit. Då blir det inte enkelt för spelarna att planera sin tid, begära ledigt för att sedan på nytt begära ledigt, hantera sitt sociala liv, det funkar helt enkelt dåligt. Vi hoppas att SIF har planer för hur vi skall få till det med säsongen. Bäst hade kanske varit att stänga ner allt fram till 1:a december, spela våra 22 grundomgångar plus ytterligare 11 omgångar fram till slutet av Februari för att där sedan avrunda med ett  slutspel för topp 6 lagen och därmed skippa Allettan. 

-Vi har dessutom en risk att spelarna inte klarar av att fullfölja säsongen i sitt lag utan måste lägga ner för att det ser ut som det gör , planeringen faller, inget tävlingsspel, mm. Då står vi med olika sportsliga förutsättningar i den rådande pandemin och då blir inte hockeyn viktig.