Inför dubbelmöte mot tabell ettan och tvåan i HockeyEttan östra

Det är tufft motstånd som väntar Vallentuna med 4 toppmatcher på en vecka mot ettan och tvåan i den haltande östra tabellen. Imorgon onsdag åker Vallentuna till Björkängshallen för att spela mot serieledarna Huddinge och nästa vecka onsdag kommer Huddinge till Vallentuna Ishall för retur möte. Huddinge som tagit 23 av 24 möjliga poäng hitills men det var ju Wings som senaste matchen stretade emot och tog 1 poäng och matchen till OT där Wings förlorade till slut. Sedan dess har det varit lockdown i Huddinge men nu är man tillbaka på banan igen. I Vallentuna har man tränat på bra sedan senaste matchen 28:e oktober och har haft fullt manskap på plats och åker med fullt manskap till matchen imorgon. Vallentuna ser fram emot att få spela efter att fått de 3 senaste matcherna inställda, Nyköping, Wings samt Strömsbro och sedan tidigare Hammarby. Vad kan vi säga om motståndarna? Ett lag som Vallentunas tränare Mikael Österblom vet en hel del om och spelare som känner varandra väl i bägge lagen men några nya namn har tillkommit till denna säsong. Vallentuna får se upp med Huddinges starka poäng makare, Björn Jonasson 17p, Kim Lennhammer 17p, Sebastian Frantz 16p, Joakim Hälleström 16p samt Christian Blomqvist 15p. Dessa samtliga är top 5 i Poängligan med tillsammans 31 mål av 52 gjorda mål. Här gäller det att vara ordentligt på tå från första släpp och se till att göra det svårt för Huddinge i alla discipliner.

Näst på tur i matchschemat är på fredag den 13:e då Enköping kommer till Vallentuna Ishall för att spela den uppskjutna matchen från 4:e Oktober och sedan åker Vallentuna till Bachohallen på söndag i returmötet. Ett Enköping som har gått bra med 22 poäng av 24 möjliga, en mycket stark defensiv med endast 14 insläppta mål. Känns som att Enköping har något nytt och spännande denna säsong i alla sina lagdelar, ett ganska ungt lag, spetsat med några lite mer rutinerade rävar.

Det kommer att bli fartfyllda matcher och förhoppningsvis sevärda för alla er som har abonnemang eller köper match för match eller tar er till bortamatcherna. Hemma matcherna i Vallentuna ishall spelas utan publik i avvaktan på besked från FHM efter 19:e November.