Säker seger med 6-1 vid back-to-back mötet mot Enköpings SK

Vallentuna Hockey kom till spel i eftermiddagens match mot ett Enköpings SK som var inställda på revansch efter fredagens tunga förlust med 4-5. Vallentuna Hockey kom till spel med i stort sett samma spelare som i fredags, skillnaden var att Marcus Af Burén var tillbaka i laget, Isak Andersson vilade. Vid matchgenomgången så var det fokus på 60 minuters bra genomförande, effektivare PP spel och se till att hålla Enköping kort.  I matchens första PP spel blir det utdelning direkt genom mål av Andreas Pålsson i den fjärde matchminuten.

– Vi börjar bra genom att vi tar kommandot direkt, får ett PP spel och upprepar inte fredagens underläge med 0-3, berättar Vallentunas tränare Mikael Österblom.

Inledningen av den andra perioden är bara 44 sekunder gammal då det blir PP mål på nytt och Vallentuna utökar till 2-0, denna gång med avslut av Söder. Sedan gör Trojmar mål på egen hand efter fin check av Jahnstedt och Trojmar får fritt åkrum och sprätter in 3-0, klockan står då på 2.55. Sedan reducerar Enköping till 1-3 men innan perioden är till ända i spel 4 mot 4 så är det återigen Trojmar som avslutar snyggt efter framspel av M Andersson. Klockan står då på 19.05 och det var ett psykologiskt viktigt mål då Enköping hade legat på hårt för ytterligare en reducering men en storspelande Rosengren i Vallentuna kassen ville annat denna eftermiddag.

– I tredje perioden gör vi åter mål i PP spel och det är Söder som prickar in målet efter fint klapp klapp spel efter 1.36. Enköpings utvisning blev dyr efter en otäck tackling på Vallentunas N Ivarsson som fick utgå resten av matchen och Enköpings Fredrik Lundin fick Game Penalty. Vallentuna matchade in Lukas Eriksson som back med Näslund och Lukas genomförde tredje perioden med ett lugnt och säkert spel, tydlighet och kyla, berättar Magnus Kullerback som coachar backarna.

– Vallentuna öser på och efter 5-1 målet gör Enköping med sin tyngd och fart några försök till reducering men är aldrig riktigt nära och efter 8.18 i sista akten så spikar Vallentuna igen kistan med att göra 6-1 målet genom ett riktigt delikatess pass av Ahnelöv till V Andersson som har öppen kasse och pang så satt den. Vi börjar komma upp i tempo men fortsatt måste vi jobba på och slipa på detaljerna, avslutar Mikael Österblom.

Matchens Viking blev Viktor Trojmar med två mål och en gedigen stark insats offensivt och defensivt över 60 min.