Mikael Österblom inför matchen mot Hanviken

Efter gårdagens träning mötte vi upp Vallentuna Hockeys tränare och fick ett kort snack.

Söndagens match var en onödig förlust, vad säger du då?

-Vi mötte ett för dagen starkt Wings som kom ut till första nedsläpp rejält påkopplade. Första perioden gick till Wings fördel och med en 1-0 ledning. Inför andra perioden hade vi ett snack om att få till längre anfall och vara tydligare framför eget mål. Vi gör 20 riktigt bra minuter och vinner perioden med 2-1 och skotten på mål var till stor fördel för oss, dock svårare för vår målvakt för dagen , Daniel Rosengren då han i stort inte hade något att jobba på och där deras ledningsmål till 2-1 är en situation från egentligen ingenting där Sebastian Lindström får fritt skottfält i slottet och dundrar in sitt fjärde mål för säsongen snyggt i krysset via ribban och in, inte mycket mer att säga om detta.

-Inför sista perioden så vill vi fortsätta vad vi gjorde i mittenperioden spelmässigt och välförjänt tar vi ledningen i matchen då Stefan Söder gör 3-2 efter 14.23. Riktigt bra spel i 35 minuter av matchen men Wings ville annorlunda och vi klarade inte av att stänga matchen med mindre än 5 minuter kvar att spela.

-Så klart besviken och onödigt poängtapp.Matchen hade varit värd mer för oss även vid ett oavgjort resultat då Wings var ett bra lag idag och de är ju enda laget som tagit poäng av formstarka Huddinge.

Nu pratar vi om nästa match på schemat mot Hanviken hemma.

Först och främst, vad blir viktigt i detta mötet?

– Vi skall se till att spela rejäl och tydlig hockey i 60 minuter, som bonus skall vi se till att få utvisningar med oss då specialteams är Hanvikens svagaste del och vi har fått igång vårt PP spel till acceptabla nivåer. Vidare så har ju Hanviken ett antal starka spelare både fysiskt och målmässigt och det gäller att vi ser till att de har så lite puck som möjligt. Vi har ju några spelare i vårt lag som är specialister på just detta moment.

-Nu är alla matcher viktiga och det gäller att vi har vårt fokus på rätt ställe. Jag och Magnus har tagit ut laget och vi kommer till spel med 7 backar och 12 forwards. Oskar Söderberg är bort pga lower body injury. Vi har fått in en ny högerback från SHL laget Rögle och deras J20Nationell, stor, stark och spelskicklig leftare som vi hälsar välkommen till Vallentuna Hockey då han gör debut ikväll.