Fri 22 Jan Slut
Hockeylag STR 3
Hockeylag SEG 4
Fri 22 Jan Slut
Hockeylag VHF 4
Hockeylag WIN 3
Fri 22 Jan Slut
Hockeylag SOL 2
Hockeylag NSK 1
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag SOL -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag VHF -
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag STR -

Vallentuna Hockey flög över Wings HC och är på vinnarspåret inför slutspurten av grundserien

Vallentuna Hockey kom till match borta, vilken var flyttad från i Oktober pga av Covid-19 situation då. Det var upplagt för ännu ett s.k Norrortsderby och Vallentuna hade revansch att utfärda efter förlusten på hemmais i November med 3-5, vilket var en onödig plump i protokollet. Det är tufft spelschema för oss alla nu när vi går in i slutfasen. Inför matchen var det 3 poäng som skiljde mellan lagen, för Vallentuna 7 poäng upp till 5:e platsen med Hanviken. Vallentuna kom från back-to-back möte med Hammarby där det blev 1 poäng på hemmais men 3 värdefulla poäng på bortais i lördags. Bägge matcherna slutade 2-3.

Vallentunas assisterande tränare Magnus Kullerback summerar första perioden mot Wings.

-Vi gör en av säsongens bästa perioder och tar rättvist ledningen i PP2 genom ett snyggt mål av Söder(4p i matchen) assisterad av V Andersson(4p i matchen) och Ek(2p i matchen). Jag coachar ju våran backbesättning och vi gjorde det bekvämt för oss och svårt för Wings att komma till några riktigt farliga avslut. Vi vinner perioden med 2-0 då Ek gjorde sin 7:e balja för säsongen, framsplead av L Paulsson(1p i matchen) och Burén(1p i matchen).

Vad hände i andra perioden, Mikael Österblom, berättar.

-Vi startar första fem riktigt uselt, Wings kommer ut med en helt annan attityd på isen, vi är tvåa på pucken och nu var det vi som fick det obekvämt framför Jirhage i kassen. Wings gör 2 snabba mål på 21 sekunder och det är 2-2 men samtidigt som Wings gör mål och firar så blir Mohlin utvisad 2 min för Unsportsmanlike Conduct och efter detta blev det stökigt och dyrbart för Wings då Vallentuna gör tre raka PP1 mål och det står 5-2 efter 12.06 i mittenakten. Dessutom får vår back Näslund en late hit varpå det blir gruff och dusch med Friberg i Wings och bägge åker på Game. Vi behåller lugnet och spelar vår gameplan och behåller ledningen med perioden ut med stabilt spel över hela isen.

-I sista pausen behöver vi inte ge så mycket mer instruktioner till spelarna utan vi bestämmer oss för att fortsätta vår gameplan, inte dra på oss några onödiga utvisningar men så blir det en billig och 2 onödiga sådana och Hedemyr gör Wings reducering till 3-5 i PP1 snyggt framspelad av Tordhall och Jacobsson. Sedan var matchen till ända och vi tackade för oss och reste hem med 3 viktiga poäng i bagaget.

Matchens Viking blev Söder med sina 3 mål och 1 assist.