Komfortabel seger

Vallentuna Hockey vinner med 5-3 mot gästande Hammarby IF när HockeyEttan vårserien östra drog igång igår söndag.

Vallentuna får en smakstart redan direkt efter nedsläpp då Hammarby drar på sig en avvaktande utvisning och Vallentuna med sex spelare etablerar sig i anfalls zon och efter endast 27 sekunder så sätter Renemark från blå sitt första mål i Vallentuna tröjan. Sedan fortsätter Vallentuna att föra matchen och utökar sin ledning till 2-0 genom M Andersson. Därefter tar Hammarby över och pres

sar på och får till sin reducering och perioden slutar 2-1.
I den andra perioden så är det Vallentuna för hela slanten och man gör 3 mål och går in i tredje perioden med 5-1 ledning. Hammarby sätter sig i en svår situation med flera utvisningar där Vallentuna i special teams 5 mot 3 borde tagit till vara på denna fördel men det var Hammarby som skapade de två vassaste avsluten. Sedan är det Hammarby som får spela PP och Hammarbys bästa spelare för dagen, 77 Ignberg Nilsson sprätter upp i krysset direkt på tekning, reducering till 5-2 och minuten senare kom 5-3 genom Brännmark. Närmare än så kom inte Hammarby.
Matchens viking blev Lundin som snajpade in 5-1 målet, övriga mål gjordes av Söderberg och Söder. Värt att notera var att Måns Kruger gjorde två assist i sin premiär i Vallentuna dressen, vi lär nog få se mer av honom när han har fått träna på mera.