Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag SOL -

Enkel 3 poängare

På söndagen möttes Vallentuna och Sollentuna i ett nytt norrorts derby. Det förra slutade med snöplig bortaseger med 5-6 i december men denna gång var det ett spelskickligt Vallentuna som var helt enkelt flera nummer bättre än sina motståndare. Framförallt var det spelet i 5-5 som var tyngre från hemmalaget och man tog ett kommando i matchen efter ca halva första perioden, den första halvan vanns av Sollentuna på chanser, och tog ledningen med 1-0 genom M Andersson och han själv svarade för en soloprestation till 2-0 där han plockar ner pucken i luften och går runt Bälter i Sollentuna kassen och sprätter upp pucken högt till vä om Bälter och det var 2-0. Innan perioden är till ända i spel 4-4 så utnyttjar Vallentuna en avvaktande utvisning med att göra 3-0 genom Af Bure’n.

I den andra perioden fortsätter hemmalaget att trumma på och 4-0 låter in dröja då Stoor är påpassligt framme på retur och trycker in pucken. Sedan följer 5-0 genom L Paulsson på nästan samma sätt men denna gången snyggt framspelad av Söder. 6-0 kommer i PP1 genom Söderberg där Söder återigen passar fram. Sollentuna försöker med att vrida och vända på spelet men får inte in pucken i de läge de skapar. Det var framförallt Lundberg, Simons, Ståhl, Gabrielsson och Schlyter som var vassast på att skapa farligheter sett över hel matchen för Sollentuna. I slutet av andra perioden reducerar så Sollentuna till slut då man får hål på Jirhage. I den sista perioden gör A Paulsson 7-1 på en delikat kross pass av Kruger. Lundberg i Sollentuna sätter sedan slutresultatet med reducering till 7-2 i PP1.

Så här säger Vallentunas assisterande tränare Magnus Kullerback efter segern:

-Vi gör det bra sett över hela matchen. Vi har pratat mycket om defensiven de senaste veckorna, spel utan puck och vara noga att inte släppa in något i onödan. Tycker att det är vår defensiv som vi tightat till som visade sig i denna matchen och även spelet i fem-mot-fem är vi bra.
-Vi skall bara bli bättre och bättre ju längre fram vi kommer i denna matchserien, avslutar Kullerback.