Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag SOL -

Viktiga segrar i helgen men två tappade spelare

I helgen som gick så tog Vallentuna Hockey full pott med 6 poäng och av de 6 senast spelade matcherna har Vallentuna vunnit fem. I fredags slogs Wings ned med 4-1 och igår söndag sköt man ner Segeltorp med klara 8-3. Det var den första tre poängaren mot Segeltorp denna säsong.

Viktig seger igår, hur vill du beskriva känslan Mikael Österblom?

-Vi får en bra start på matchen, mycket bättre än mot tidigare möte mot Segeltorp och tar en tidig ledning med 2-0 i första perioden.

-Sedan kommer vi billigt undan i den andra perioden men vinner den ändå med 3-2. En period som Segeltorp vinner på energi och kraft och är nära att göra 3-5 med endast sekunder kvar av perioden.
-Sedan får vi en smakstart på tredje och utökar till 6-2 omgående och även om det blir 6-3 så kände vi oss inte hotade utan kunde spela ut och göra  sista två målen i PP, som blev dyrbara för Segeltorp.

Nu har det blivit klart att två spelare lämnar för HA, till Almtuna IS. Vi frågar Patrik Stolt som ansvarar för Alags verksamheten.

-Victor och Sebastian har i sitt kontrakt med oss inskrivet att de får lämna för spel i högre serier, HA och SHL. Klart att vi ville ha dem kvar men det är våra tränare Österblom och Kullerback som skall ta åt sig äran på att de har utvecklat spelarna vidare till högre nivåer och deras arbete ledde till Almtuna som kontaktade oss och ger spelarna denna möjlighet vilket vi tycker är glädjande för deras skull.
-Vi jobbar på att få in ersättning så här på sista dagen innan transferfönstret stänger.
-Vi önskar Victor och Sebastian lycka till i Almtuna och redan ikväll när det bär av till Örnsköldsvik för viktig match mot Modo Hockey.