Måltorka

Hemmapremiär blev förlust men samtidigt en vinst

Onsdag kvällens hemmapremiär mot gästande Hanviken blev en tät och tuff kamp över 55 minuter där matchen slutade med seger för Hanviken med 0-3.

Det var en kväll som bjöd på fest för publiken, stort tack till alla er 375 personer som kom och fick ett upplevelse paket i form av Mellovinnaren och lokal kändisen Robin Bengtssons live uppträde innan nedsläpp där han öste på och drog ned schyssta applåder, Vallentuna Hockeys flickor f-10-12 match uppvisning i 1.a period pausen som oxå rev ner applåder och konståkningstjejen Frida Harvigsson som åkte sitt program och fick massor av applåder i den 2:a periodpausen och sedan så klart kvällens match i ATG Hockeyettan och inte minst ett bra och viktigt besök av SIFs representanter med fokus på funktioner, säkerhet och publik. Allt flöt på bra i en strid ström.

Man kunde känna stämningen innan belysningen släcktes ner för introt och line up av hemmalaget, det var en förväntan och lite nervositet i hemmalaget. Publiken var åter på plats i hallen och det strömmade till adrenalin och spänning. Äntligen hockey på riktigt med Hjärta&Vilja.

Till matchen.

Första perioden blev otroligt jämn, Anton Larsson hade 2 friläge på en tät Oscar Walldén i Hanviken och därefter var det Gustaf Eriksson som gav gästerna ledningen på en puck som Jirhage räddar men pucken slinker ut mellan benen bakom honom och pucken kan rakas in i mål. Vallentuna tyckte att Erik Aterius hade en puck inne i mål i PP1 i den 18:e matchminuten men räddningen sker i plocken på mållinjen och kvällens skickliga domare Henrik Fluch var helt säker på sin sak. Skotten slutade 7-7.

I den andra perioden kom hemmalaget ut med ännu mera fart och avslut där Lukas Paulsson har 2 ramträffar, öppet mål läge, Anton Larsson ytterligare friläge men pucken vill inte in. Det räknades till 11 st A läge men Walldén var som en mur, eller att hans medspelare som stenblock framför kassen eller i skott linjen. Perioden slutar 0-0 och skotten 11-6.

I de sista perioden väger matchen fram och åter för bägge lagen men när det återstår lite mindre än 8 minuter av matchen är det åter Gustav Eriksson som ur inget går på ett eget avslut och skickar upp pucken i krysset stenhårt bakom Jirhage. Där gick luften ur hemmalaget som inte fick till det och när mindre än 2 minuter återstår drar man ut Jirhage ur kassen men man är inte riktigt desperata att sätta pucken och istället gör Dennis Nordström 3-0 i ENG. Skotten 5-8.