En upphämtning med kampvilja och segermoral.

Vallentuna Hockey stod för en enastående vändning i tredje perioden då man gick från 1-4 till vinst med 5-4 på 5 minuter och 42 sekunder.

Vallentunas 5-4 mål styrs in av Oskar Söderberg på pass av Ludwig Almgren då stod klockan på 17.50. (Foto: Skärmdump ATG HockeyEttan play)

Första perioden var ganska jämn med chanser åt bägge håll och det var Vallentuna som efter 13.20 svarade för 1-0 genom Dennis Finn-Olsson som var tillbaka i laget efter att ha missat senaste matchen då han hade en lättare förkylning. Visbys gameplan är väldigt mycket styrspel och den långa pucken från egen zon till bortre blå där forward plockar upp och tar sig in i anfallszon och går direkt på kasse, vilket de gjorde med framgång många gånger men efter ett tag läste Vallentuna sönder detta. Perioden slutar 1-0 rättvist, skotten 11-12.

I andra perioden tar Visby över totalt och spelar ut Vallentuna i långa stunder. Man gör 1-1 efter 4.08, 1-2 efter 13.32 och 1-3 efter 19.59, psykologiskt viktigt för gästerna. Perioden slutar 0-3 och skotten 4-16.

I den tredje perioden så är det Visby som fortsätter att jobba hårt och gå rakt på mål och 1-4 slås in bakom mål på Jirhage och in i mål och det blev tyst och nästan ridån ner för hemmalaget, då stod klockan på 4.31. Kort därefter i den 6.e match minuten så har Visby Adam Andersson en ramträff i öppen bur och han kunder ha punkterat matchen definitivt i det läget men så går klockan till Visbys fördel och passerar 10 minuter kvar att spela av tredje perioden då Vallentuna flyttar fram sina positioner och har ju inget att förlora och greppar de halmstrån som finns nere i källaren. Marcus Af Burén visar vägen i den 13:e matchminuten med att dra på ett handledsskott som letar sig in bakom Malmborg i Visby kassen som gjort ett antal svettiga räddningar tidigare i matchen men pucken letar sig in. Vallentuna får vittring och det börjar osa chanser, det blir ett lägligt Powerbreak i minut 14 och i nästa matchminut så kommer Vallentuna in i anfallszon med Trojmar-Carenfelt-Aterius där pucken träs ner i ena sarghörnet och vinns av Trojmar som hittar Carenfelt bakom mål som letar efter blad på Erik Aterius i slottet som kan på direktskott trycka in 3-4. Vallentuna hade hittat ett sätt att spela hockey som störde Visby och man fick dem i gungning och då börjar det sätta sig lite myror i huvudet. Nu vinner Vallentuna i princip varenda duell och kamp om pucken och efter 16.47 bakom förlängda mållinjen så gör Lukas Paulsson 4-4 målet precis som den vinstgivande pucken mot Segeltorp i onsdags, en ren repris och Visby blev paralyserade av vad som var på väg att hända. En minut senare är vändningen ett faktum med vunnen puck i anfallszon där Visby inte får tag på pucken och Ludwig Almgren drar iväg ett skott mot mål som Oskar Söderberg styr in snyggt till 5-4 ledning, ett resultat som står sig tiden ut även om Visby försöker bli desperata att få in kvitterings pucken men var inte riktigt nära. Viktiga tre poäng in på kontot och nu väntar en tuff bortamatch på onsdag mot Strömsbro som är tvåa i tabellen efter Hudiksvall och Strömsbro som vann mot Väsby med 5-2 på bortais.