Tung, knapp förlust i bästa bortamatchen för säsongen mot tabell tvåan Strömsbro

Vallentuna visste när man satte sig på bussen på onsdags eftermiddagen och åkte till Strömsbro för bortamatch, att det skulle bli en tuff utmaning.

Till matchen saknades några spelare bland annat Måns Kruger som är i väntans tider att bli pappa samt Lucas Ericsson som är fortsatt på rehab. Gameplan var klar och tydlig och alla var påkopplade då motståndet är av mycket god HE kaliber. Vi får en smakstart efter bara 57 sekunder genom ett anfall som byggs genom puckvinst i egen försvarszon och en snabb vändning genom mittzon och in i anfallszonen där Paulsson-Andersson-Söderbe

rg visar vägen och gör 0-1 genom sistnämnde, en smakstart helt enkelt. I den andra perioden är det återigen samma trojka som hamnar i poängprotokollet men denna gång är det kapten Andersson som sprätter upp en back hand bakom Mattsson i Strömsbro målet, då stod klockan på 4.34. Under matchen hade vi 5st PP spel som inte var av bästa kaliber och här saknades Krugers briljans och finnes även om vi krigade på bra sett över hela matchen men hittade inte sättet att avgöra matchen på. Vi trycker på och får långa anfall och i stunder är Strömsbro rejält nedtryckta och får inte tag i trissan men så fort de får läget genom puckvinst eller genom misstag av oss så kommer de i snabba omställningar och det straffade oss 2 gånger om, vilket blev kostsamt. I den tredje perioden så har vi chansen tidigt i PP men pucken kommer inte till riktiga chanser utan precis efter att Strömsbro blir fulltaliga så vinner man pucken i mittzon och fd Vallentuna spelaren och poängkungen Stefan Söder passar fram till Ehn som kan sätta vinst pucken bakom Jirhage.

En tung förlust som borde gett minst en poäng i bagaget hem men det är en fortsatt jämn serie där mycket kommer hända med 9 matcher kvar att spela.