Heta känslor i derbyt mot Väsby

Det blev en jämn och tuff kamp i söndagens batalj mellan Vallentuna och gästande Väsby som tillslut vanns av Väsby med 5-3 efter sista målet i tom bur.

Vallentuna kom till spel med endast 11 ordinarie spelare då 9 spelare är sjuka eller skadade. Då lyfter man upp hela 5st J20 spelare.

Första perioden var jämn även om det var ett Väsby som fick långa anfall så satsade Vallentuna på snabba omställningar med kontringar och skapade oro. Perioden vanns rättvist av Väsby med 1-0 och skotten med 14-2.

Den andra perioden blir händelserik och hemmalaget drar på sig flera utvisningar och det är en Vallentuna box som får slita enormt men orkar till slut inte hålla emot då Väsby utökar till 2-0. Sedan åker Aterius på 10 minuter för tackling på en Väsby spelare men reder ut 5 mot 3 spelet och kommer därefter upp i ett längre anfall där Andersson med hjälp av Kruger och Carenfelt borrar in reducering till 2-1 efter 4.59. Väsby fortsätter och maler ner motståndet i långa anfall och i den 10:e match minuten så gör man 3-1 men åter igen så reser sig hemmalaget och åter igen är det Andersson-Kruger-Finn-Olsson som reducerar till 3-2 och sätter press på Väsby som blir lite desperata och ängsliga i sina aktioner. Men innan perioden är slut så får Väsby in en ny puck i målet och perioden slutar 2-3, skotten 8-19.

Känslan var att Vallentuna skulle få med sig några utvisningar i den tredje perioden och det startade efter bara 37 sekunder då chansen dyker upp i spel 5 mot 4 i 4 minuter och då slår Carenfelt till med ett riktigt klass mål stenhårt upp i krysset och 3-4 står det på tavlan. Matchen står och väger och det blir en chans till i PP1 när klockan står på 17.40 och Vallentuna hör allt man kan för att kvittera vilket oxå var oerhört nära men Väsby håller emot och gör 5-3 i tom bur med 4 sekunder kvar och punkterar tillställningen.
Sett till mönstringen av laget så visar Vallentuna på en hög moral och krigar enormt. Några spelare i hemmalaget spelade ca 30 minuter och gav allt man hade.
Ny match hemma på onsdag då Segeltorp kommer på besök.