Inför Gameday borta mot Kiruna IF

Äntligen dags för matcher igen i ATG Hockeyettan.

På lördag är det dags för årets första omgång i ATG Vårettan Norra för Vallentunas del.

Här får ni info inför matchen och var ni kan se den.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * KOLLA VÅRA INLÄGG*

Senast Vallentuna Hockey mötte Kiruna IF i Lombia hallen var i februari 2020 då man reste hem molokna med torsk 7-2 i bagaget. Målen då gjordes av Gustav Jansson (Vimmerby HC) och Oskar Söderberg. Det man kan minnas är att man vann sista perioden med 2-0 men skotten med 30-20, inte så bra!.

Vad skall vi tro om återstarten? Att Då var då och Nu är nu. Kiruna har tagit 6p på 3 matcher, 1 vinst – 1 OTL – 1 OTW och Vallentuna har tagit 4p på 4 matcher 1 vinst – 1 OTL – 2 förluster. Kirunas senaste match mot Enköping visade på styrka när man hämtade upp underlägen 3 ggr om i den matchen och krigade sig till 1p. Hemma känns Kiruna IF som ett starkare lag och har plockat in en ny spelare under uppehållet på backsidan enligt deras hemsida då de tappade Markus Magnusson till Piteå. Nu spelar Kiruna IF tre raka hemma matcher, först ut mot Enköpings SK imorgon, sedan oss på lördag och Wings på söndag. Tufft schema vill man misstänka.

För Vallentunas del så mönstrar man 21 spelare till start. Upplägget är med flyg upp till Kiruna på lördag fm och sedan nedsläpp kl 15.15 för att sedan vända hemåt med nattåget och ankomst Stockholm C söndag morgon. Tobias Ericsson och Dennis Finn-Olssson är tillbaka efter lånet till AIK i tre matcher, fortsatta skador på Oscar Carlsson och Wille Stoor. Det har varit en intensiv träningsperiod sedan senaste matchen 19/12 fram till nu men visst en del ledighet har också varit behövlig.

Det väntas klassiskt vinterväder med ca -20 grader och kanske någon solglimt mellan 10.45-12.49, då det är enda chansen. Det vänder nu!!

Solen har varit nere hel dagen sedan 12/12 men nu har det vänt och det blir ljusare för varje dag. Vi hoppas att det blir en match just i detta tecken.

Bänka er framför tv:n och leta fram ATG HockeyEttan Play där du kan streama matchen och följa vårt lag. Med Hjärta & Vilja.