Säkrade en poäng och kontraktet för 22/23

Superweekend dag 1 avgjordes på straffar

Örnsköldsvik kom ut på isen i första perioden med låga axlar, avslappnad attityd medans vi hade spänning och lite nervös inledning.
Vi kom till match med avsaknad av Stoor och Carlsson  samt Finn-Olsson som drabbades av akut blindtarmsoperation för 1 1/2 vecka sedan. Lehmann har tyvärr spelat färdigt för säsongen då spelschemat krockar med hans profession.

Så vidare till matchen som efter en spelad period är det 1-0 till Övik. Vi kommer inte upp i kvalité och det märks nog allt att det varit 12 dagars uppehåll för oss. Så i den andra perioden är vi nedtryckta i egen zon men så kommer vi upp i ett av få anfall där Abris går hårt på kassen och trycker sig in på målet och stöter in kvitteringen. Vi kommer undan otroligt billigt och vinner perioden med 2 skott på mål!! och 1-0.

Så inför den tredje var det helt öppet om vem som skulle våga att gå för det. Efter 4.07 släpper vi till Jeremias Lindewall som går på kassen och sätter 2-1 och därmed blev det extra viktigt för oss att ta oss tillbaka. 13.32 så gör Lukas Eriksson kvitteringen till 2-2 på ett placerat skott i krysset och därmed utjämnat. Sedan håller vi fram till periodens slut och en bärgad poäng med säkrat kontrakt 22/23 som etappmål avklarat. I förlängningen var det inga riktiga farliga avslut och på straffarna var vi inte på topp. För Övik betydde extra poängen mycket men fortsatt att de måste vinna eller åtminstone ta 2 poäng för att undvika plats 7 -9 samtidigt som Köping och Enköping förlorar sina matcher, i morgondagens match mot Wings.
För vår del kan vi ta oss an Sundsvall avslappnat och med nedsläppta axlar men som ni sett så var det bara ett tillfälligt hack i Sundsvalls skiva efter krossen med 8-1 mot Wings men vinsten för dem kan vara betydelselös för vid förlust mot oss är de indragna och om övriga resultat går emot dem så kan de ändå sluta på negativ kvalplats. Spännande sista omgång som verkligen kan kasta de två sista lagen tillsammans med Kiruna och Vännäs in i ett ångest fyllt kval.

Nu kör vi vidare med Hjärta & Vilja i Superweekend dag 2.