Dramatik och nerver i Brandcode Center mot Sundsvall

*Superweekend slutar med förlust i sitt andra straffavgörande * Vi var på tredje plats och hade avgörandet i egna händer *

I bland är sporten brutal. Vi hade kvalplatsen i våra händer när matchen var slut i Övik, då Wings åkte på sin femte raka förlust. Sundsvall behövde minst en poäng för att inte riskera att hamna på kvalplatsen.

Vi får en dålig start med baklänges mål redan efter 20 sekunder och sedan 2-0 som ett brev på posten. Här skulle det kunnat vara godnatt och rullgardinen ner. Larsson ville annat när han stänkte in reducering till 1-2 i PP 1. Men sedan var det åter bakslag då hemmalaget gör 3-1 i PP1 som de är vassa på. Då och där så såg det tungt ut. Men Larsson upprepade sin spets genom att göra ett nästan identiskt mål i PP1 till 2-3 som står sig perioden ut.
I den andra perioden så spelar vi skickligt och gör det svårt för Sundsvall i sitt spel och vi kvitterar rättvist till 3-3 genom ett snyggt mål av Lill Pålle. Vi följer de andra matcherna i pausen och ser att det hände saker i streck striden neråt.
Vi laddar och går för seger och Söderberg plockar fram hornen i rätt ögonblick och trycker in pucken under von Burg. Ledning med 4-3 och för första gången på topp tre plats. Vilken spänning och dramatik, hemmapubliken eldar på sina spelare och sjunger och trummar för glatta livet. De plockar sin målvakt och får till en kvittering efter 19.19. 4-4 står på tavlan och vi behöver ta 2 p och med facit så var straffar inte önskvärt då vi har varit otroligt svaga i den spelformen.
Förlängningen slutar 4-4 och det blir straffar. Resultatet efter 65 spelade minuter innebar dessutom att vi tog minst 1 poäng mot alla lag, förlorade endast 4 matcher på ordinarie tid men straffläggning vann vi inte en enda gång och det blev den tråkiga utgången även i denna match och därmed missat play in spel mot tvåan i serien Tegs SK. Varenda en av av våra spelare och hela vårt team gjorde en kanon match sett till inramningen och bägge lagens förväntan i Brandcode Center.
Hockey är puls, adrenalin påslag, spänning och förväntan, det var en sådan dag i dag och vi var så nära men ändå så brutalt slagna förlorare när matchen är slut.
Vi har behövt er alla som stöttat oss i vått och torrt under säsongen, ett stort Tack till er alla!

Vi vill också meddela att af Buren mår efter omständigheterna stabilt men uppföljning på sin hjärnskakning. Vi riktar också ett stort tack till Sundsvalls team med läkare för viktig insats i samband med skadan.