Vinst över Lindlövens IF

Tom Nilsson och Hugo Haas såg till att Vallentuna vann kvällens träningsmatch.

Resultatet skrevs till 4-3 efter (1-1,1-1,1-1,0-0,1-0). Skott 38-15.

Vallentuna kom till spel med 4 femmor, Söderberg saknades fortsatt då han inte har fullt återkommit från sjukdom.

Lindlöven spelade ett ganska defensivt uppställt spel, kändes inte riktigt igen från förra säsongens mer fartfyllda spel. Kanske att det var ren taktik men det var mestadels dump in i anfallszonen vid vunnen puck. De tog ledningen genom en Vallentuna puck bakom egen kasse som studsade fel i  sargen och fångades upp av Lindlöven spelare bakom och kunde passa en fri stående medspelare rakt framför Haas och 0-1 var ett faktum. Vallentuna kvitterar till 1-1 i PP1 genom Lagerstedt, ass Jansson och Henriksson . I andra perioden är det åter ett misstag från Vallentuna som leder till Lindlövens mål men åter igen så nätar 1:a femman, denna gång Jansson som stänker in 2-2, ass Lagerstedt och Henriksson.
Så i den tredje så är det Vallentuna som dominerar och trycker på rejält med en kanonad mot Frykholm i Lindlövens kasse de första 10 minutrarna och tar ledningen genom Gustav Eriksson som nätar snyggt efter att ha stulit pucken vid egen blå och och sedan det blev ännu mer i spel 5-4 i 5 min efter att en rak höger av Lindlövens Sunnerfors tilldelats på Buren i Vallentuna. Men det blev ett dåligt utfall för hemmalaget då Lindlöven kvitterar till 3-3 i numerärt underläge. Skotten i tredje blev 19-4.
Förlängningen får inget avgörande trots den nya regeln om sidbyte och det var läge åt bägge håll men inget riktigt skarpt läge för någon.

Straffar skulle avgöra och det var Gustav Eriksson som inledde med en klinisk 1-0 straff, Haas räddar Lindlövens första straff, Paulsson skjuter hårt på Frykholm som räddar, Haas räddar Lindlövens andra straff och Nilsson sätter snyggt vinst pucken och en skön seger i sista matchen hemma innan seriestarten.

Nu blir det vila imorgon, träning på fredag och retur match borta mot Surahammar på lördag kl 1500 i Surahallen.