Vallentuna vann rättvist mot ett svagt Huddinge

Kvällens match känns som en viktig vattendelare om hur de avslutande omgångarna kommer att utvecklas i kampen om Allettan platserna.

Vallentuna vann rättvist den annars normalt sett svåra bortamatchen mot ett skakigt och darrigt Huddinge som får fortsätta söka efter vinnarspåret, ikväll kammade man noll poäng!

I den första perioden så är det ett stolpskott bort för Huddinge att ta ledningen efter mer eller mindre på första anfallet men det är Vallentuna som tar kommandon och ledningen med 1-0 genom G Eriksson, pass av Venne och Henriksson i en vinnande omställning. En ställning som står sig perioden ut.
I den andra perioden blir spelet fördelat ganska jämnt med chanser åt bägge håll men ett antal utvisning för Vallentuna gör att Huddinge tar över spelet och  försöker slå hål på en storspelande Mattson i Vallentuna kassen utan att lyckas. Kvitteringen för Huddinge kommer med mindre än 3 min kvar att spela av andra perioden men Vallentunas sylvassa replik enbart 40 sek senare till 2-1 snyggt genom Jansson, ass av Holmblad och Bur’en. Detta blev sedermera ganska avgörande för matchen.

Sett över 60 minuter så bjöd inte Vallentuna in Huddinge i matchen även om det stod 1-1 i den andra perioden. Vallentuna vinner för första gången denna säsongen en 3:e period och på ett tydligt sätt genom att inte låta Huddinge komma in på kassen och framförallt genom en stark prestation av hela laget men i synnerhet Mattson i kassen. Vallentunas sista två mål görs i tom kasse genom L Eriksson ass Söderberg 3-1 och Lundin ass Henriksson 4-1.
Matchens Viking tilldelades William Venne.