Ändringar i A-lagstruppen

Vallentuna Hockeys A-lag har börjat säsongen starkt. Efter fem spelade grundseriematcher har laget samlat in 13 poäng och ligger på tredje plats i tabellen. Jobbet med spelartruppen fortsätter och idag kan vi dela ut några nyheter angående det jobbet.

 

Jesper Eriksson fortsätter sin hockeykarriär i Ulricehamn IF. ”Jesper har haft det svårt att få den speltiden som han behöver ha att utvecklas hos oss. Därför har vi tillsammans tagit beslut att han ska fortsätta säsongen i Ulricehamn IF i Södra Div2. Jag tackar UIF för bra samarbete med Jespers övergång”, berättar sportchefen och tränaren Jussi Salo.

På förlust sidan ligger också målvakt Adam Matsson. ”Adam kom till mig i början av veckan och berättade att nu när han har börjat jobba heltid, vill han satsa mer på civil-karriär. Tiden räcker inte till helt enkelt. Jag kollar lite marknaden på målvaktsidan, men tillfälligt lyfter vi en målvakt upp från vårat eget J20”, säger Jussi om målvakt-situationen.

På plus-sidan kan vi presentera ett lån från Östersund IK. Isac Hamberg lånas in från Allsvensk klubben för en månad. ”Isac är en Vallentuna kille som jag har följt noggrant ungefär ett år. Jag känner hans tränare ”Kilen” Lundholm i Östersund väl och har haft kontinuerligt kontakt med honom om Isac. Kul att vi få en till Vallentuna kille hem tillfälligt. Jag tackar Östersund IK för bra samarbete med detta”, berättar Jussi om lån samarbete med Östersund IK.