Piteå Hockey lånar in Piteåfostrade juniorer från Luleå Hockey

Under hösten har vi inlett goda dialoger med Luleå Hockey och Karl Fabricius framför allt, en tidigare elitspelare på SHL och landslagsnivå som själv har gjort resan via Piteå Hockey.

Detta ser vi mycket positivt på ur ett föreningsperspektiv på både lång och kort sikt gynnar alla parter.

Då Luleå Hockeys juniorer har ett längre speluppehåll har vi blivit tillfrågade om att låna David Granberg och Oskar Lundkvist som båda är fostrade i Piteå Hockeys ungdomsverksamhet.

-Vi i Piteå Hockey är inne i en period med många matcher på kort tid och vi ser det som positivt att få se Oskar och David dagligen under en kortare tidsbestämd period (20231020-20231029)

 Oskar och David är intressanta framtida spelare för vår a-lags verksamhet och detta är ett steg i vår vision att skapa en än mer lokal prägel på vårt a-lag.

 Både Oskar och David har fått prova på a-lags spel i Luleå Hockey och Thomas ”Bulan” Berglund har jag personligen pratat med och han har bara gott att säga om killarna.

 Vi har spelare i årets a-lags trupp som hittills fått begränsat med speltid utifrån den konkurrenssituation som råder på forwardssidan.

Lånet av Oskar och David möjliggör att dessa spelare kan få rikligt med speltid och större roll i vår juniorverksamhet under denna korta tidsbestämda period, för att komma tillbaka till vårt a-lag med ännu större självförtroende. Det är ingen unik situation för unga spelare att under vissa perioder spela juniorhockey. Det är många spelare som tagit sig hela vägen till absolut högsta nivå som gjort samma resa och växt med stort förtroende och ansvar, säger Piteå Hockeys sportchef Mikael Aaro

 Dessutom har vi tidigare lånat Theo Keilin från Skellefteå AIK och är tacksamma för att vi fortsatt har god dialog med båda SHL lagen häruppe i norr.