NHL draftad back lånas in från HockeyAllsvenskan

Vallentuna Hockeys A-lag har börjat säsongen starkt och ligger på femte plats i HockeyEttan östra efter sju omgångar. Laget siktar till AllEttan och förstärker backsidan med ett lån från HockeyAllsvenskan.

 

Även om Dennis Good Bogg bara är 19-år gammal, har han redan under tre säsonger hunnit vara med i HockeyAllsvenskan i AIK samtidigt som han har spelat stora minuter i J20 nationell. Säsongen 2021-2022 debuterade Dennis i HockeyAllsvenskan som 16-åring och samma säsong representerade han Sverige i J18 VM. Ett VM som Sverige vann och Dennis fick vara med och vinna J18 VM guld.

Efter sin Hockeyallsvenska debut och sitt J18 VM guld var det dags för nästa steg i karriären med NHL draft i sommaren 2023. New York Islanders draftade Dennis i 7. rundan.

Nu tar Dennis nästa steg i seniorhockeyn och blir dubbelskriven från AIK till Vallentuna Hockey. Vallentuna, där pappan Mikael Good spelade sex säsonger mellan 1996-2002. Dubbelskrivningen gäller över hela säsongen.

”Först och främst vill jag tacka AIK och Niklas Persson för bra samarbete med detta lån. Det är riktigt kul att få Dennis till Vallentuna Hockey. Att AIK vill låna den här talangen till oss visar att vi gör rätt saker i våran verksamhet. Vi har skapat en bra utvecklingsmiljö och fortsätter utveckla våran vardag mot ännu mer professionella nivå.

Dennis är en spelskicklig back med bra storlek. Han kommer tillföra mycket för oss på båda offensiva och det defensiva spelet. Vi har bra koll på Dennis som jag kommer ihåg redan från min tid i AIK. Då var han U16 spelare, men stack ut redan då med sin talang. Vi har även Kevin (Törnblom ass. tränare) som jobbade i AIKs organisation förra året i klubben. Han har sett Dennis en hel del förra året”, berättar sportchefen och tränaren Jussi Salo.

”Det är en spelskicklig back som vi får till oss och som adderar en spännande krydda. Han är trots sin erfarenhet endast 19 år gammalt så det händer mycket i hans individuella utveckling. Det ska bli intressant att se Dennis i vår miljö och hur han kan utvecklas och ta vidare kliv in i seniorhockeyn”, kommenterar assisterande tränare Kevin Törnblom.

Dennis kommer att vara med i Vallentuna tröjan redan i dag i match mot Nyköping. Med samma nummer (25) som pappan Mikael hade i hans tid i Vallentuna. Vi hälsar Dennis varmt välkommen till Vallentuna Hockey.