Hugo Lindman Gustafsson förstärker Vallentuna Hockey

En right back som över tid har gjort ca. 0,5 poäng/match i Hockeyettan och med erfarenhet från Hockeyallsvenskan och SHL. Det finns inte många spelare i Hockeyettan som fyller den önskelistan. Hugo Lindman Gustafsson gör det och vi är ytterst glada att kunna presentera Hugo som nyförvärv till Vallentuna Hockey.

 

En rightback med offensiva kvaliteter är en bristvara i Hockeyettan. Den typen av spelare ger många möjligheter i anfallspelet och är därför väldigt nyttig för laget. Hugo Lindman Gustafsson har fått sin hockeyutbildning i Almtuna. Östervålakillen kom tidigt till Almtunas organisation och spelade i J20-laget redan när han var 15 år gammal. Tre år senare fick han göra debut i såväl Hockeyallsvenskan som Hockeyettan med Almtuna och Enköping. Redan då, som 18-åring, blev det 4+9=13 poäng i 28 matcher. Till sitt sista juniorår flyttade Hugo till Gävle och Brynäs. I Brynäs fick han göra sin SHL-debut när han representerade klubben i två matcher i den högsta serien. Säsongen 2021-2022 spelade Hugo i USA i NAHL och efter det har han hunnit representera KRIF, Vimmerby och Mörrum i Hockeyettan. Totalt har han spelat 105 matcher i ligan och gjort imponerande 15+33=48 poäng hittills.

”Vi har letat efter en right back med offensiva kvaliteter. Att hitta denna typen av spelare är inte lätt. I Hugo får vi ett offensiv hot på blålinjen och mer alternativ i anfallsspelet över hela banan. Han har  bra storlek så han klarar av det defensiva och fysiska spelet också. Jag är jätteglad att vi kunde signa Hugo”, berättar Jussi Salo.

”Det ska bli riktigt kul att komma till Vallentuna och lira! De har något bra på gång och jag vill vara med på det. Har fått en väldigt bra känsla av Jussi och Vallentuna som klubb. Känner att det är en plats jag kommer att utvecklas på och jag längtar tills det drar igång!”, meddelar Hugo Lindman Gustafsson.

Foto:Martin Eriksson